Actualitate

(VIDEO) Urs surprins la plimbare chiar lângă spital. Mesajul autorităților

Urșii au invadat județul Buzău. Aproape că nu e comună în care să nu ajungă cel puțin un exemplar. Noaptea trecută, un urs a fost filmat pe marginea DN10, la Ojasca, vis a vis de blocuri și parcarea spitalului din localitate.

Din filmarea postată pe Facebook de primarul comunei Unguriu, Ciprian Tirizică, se poate observa cum ursul o ia la goană chiar pe marginea drumului, lângă parcarea spitalului din Ojasca. Speriat, probabil, de luminile mașinilor și de zgomot, ursul aleargă paralel cu DN10 îndreptându-se către zona spitalului. Localnicii au fost avertizați de autorități să aibă mare grijă mai ales când merg să culeagă fructele din livezi, pentru că cel mai probabil animalul s-a refugiat în apropiere.

” In aceasta noapte , in preajma orelor 1,00- 1,30 a fost sesizată prezenta unui urs in satul Ojasca , zona SMA- Blocuri-parcare salariați Sectia Ojasca (conform imaginilor atașate) și probabil s-a ascuns in zona alăturată satului. Am rugămintea sa tratati cu seriozitate informația și sa evitați deplasările in zonele alăturate satelor Unguriu și Ojasca, unde vizitați Recoltele de prune/mere și alte fructe și legume , deoarece ursul este un animal extrem de periculos ! “

Autoritățile au postat, în întreaga comună, mesaje prin care atenționează localnicii să aibă mare grijă pentru că un urs a ajuns pe străzile din Unguriu.