Actualitate

Îngrijorare la Buzău! Paturile destinate pacienților COVID-19 se ocupă rând pe rând. Ce se întâmplă cu școlile

Crește numărul cazurilor noi de COVID-19, crește și numărul persoanelor internate pentru a primi îngrijiri de specialitate. Astăzi, 27 ianuarie, în spitalele din Buzău se înregistrează cel mai mare număr de pacienți de la debutul valului 5. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, gradul de ocupare a paturilor COVID din unitățile spitalicești este de 36%.  O creștere importantă, dacă ținem cont de faptul că în urmă cu fix o săptămână indicatorul era de 21,36%.

Dacă cifrele vor continua să crească în același ritm, toți ochii vor fi ațintiți spre școli. Unitățile de învățământ rămân deschise în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID. Potrivit regulilor în vigoare, dacă paturile COVID din spitale sunt ocupate în proporție de peste 75%, școlile din județ se închid și trec în sistem on-line. Pentru ca elevii să revină în bănci, va fi nevoie ca gradul de ocupare a paturilor să scadă sub 70%.

În prezent, în județul Buzău, 27 de clase sunt în on-line, după ce mai mulți elevi au fost confirmați cu coronavirus. Cele mai multe clase, 11, sunt la cea mai mare școală din Buzău, Școala Nr. 11. Dar, și elevi de la Colegiul Hasdeu, Eminescu sau școala nr. 15 fac cursuri din fața calculatorului, din același motiv.

În județul Buzău, miercuri, 26 ianuarie, a fost înregistrat un record de cazuri COVID, 571. Joi, 27 ianuarie, sunt 250 de noi infectări.