Actualitate

Un inginer pensionar, director la Piețe, Târguri și Oboare. Ce planuri are noul șef

A fost director interimar șase luni, iar din această lună a primit undă verde de la Consiliul de Administrație pentru a ocupa funcția de conducere pentru următorii patru ani. Este vorba despre Elena Ivan, directorul Societății SC Piețe, Târguri și Oboare Buzău. Anunțul a fost făcut, astăzi, în cadrul Consiliul Local Buzău, instituție care este și unicul acționar al societății respective. Consilierul George Vlad, președintele ședinței de joi, a precizat că mandatul de patru ani al Elenei Ivan a fost prelungit începând cu luna ianuarie, după ce aceasta a ocupat postul respectiv, cu statutul de interimar, începând iulie anul trecut.

Elena Ivan este de profesie inginer, iar până să accepte postul de director la societatea din subordinea Consiliului Local a lucrat în mediul privat. Din 2008, a lucrat la grupul de firme AROMET SA, unde a ocupat, timp de mai mulți ani, și funcții de conducere. Noul director a precizat pentru șansanews.ro că a venit la SC Piețe Târguri și Oboare cu gânduri bune. Vrea să restructurare și să modernizeze, totul cu scopul de a avea sub conducere o societate profitabilă.

„Sunt inginer, am lucrat în mediul privat până acum câțiva ani . Am preluat această funcție cu gânduri bune, să fac treabă. Vreau să restructurez, să modernizez și să investesc în modernizarea piețelor, să fie un lucru util pentru orașul nostru. Cu gândul acesta am venit. Am făcut anumite modificări de organigramă, restructurare de personal, de comasare a unor funcții, de externalizare a altora cum ar fi serviciul juridic. Deci am făcut puțină organizare ca să funcționeze societatea bine, cu profit”, a spus Elena Ivan

Planurile de modernizare pe care le are noul director vor fi puse în aplicare începând cu acest an. Deși, deocamdată, nu se știe bugetul alocat pentru investiții, el fiind stabilit după aprobarea bugetului municipiului Buzău, Elena Ivan a precizat pentru sansanews.ro că vrea să mute Piața de Lactate și să modernizeze alte două piețe din oraș.  

„Dorim să modernizăm sectorul de lactate, schimbăm și locația. Dorim să modernizăm piața din Dorobanți, dorim să modernizăm piața din Micro XIV, dorim să schimbăm iluminatul, astfel încât să avem economie de energie electrică prin lămpi cu LED”, a mai spus Ivan.

Ivan l-a înlocuit în funcție pe fostul director, consilierul Alexandru Bușcu, care și-a dat demisia, în mai 2021, motivând că nu mai poate continua ca director din cauza unor neînțelegeri cu primarul Constantin Toma. Declarația fostului director oferită jurnaliștilor de la sannsanews.ro , la acel moment, poate fi citită aici.

Elena Ivan are 65 de ani și chiar dacă a împlinit vârsta de pensionare spune că vrea să-și ducă la bun sfârșit mandatul de patru ani, ca director la SC Piețe Târguri și Oboare

„Am 65 de ani, sunt deja la pensie. Am avut un job care m-a solicitat și m-a format să fiu mereu activă. Am vrut să fac bine și am considerat că o să fac un lucru bun aici, la Piețe. În momentul în care m-am angajat, eu așa zic, că voi duce mandatul la final. Să fim sănătoși”, a spus Elena Ivan.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Da este vreunul din directorii astia de prin Primărie și de pe la societățile subordonate acesteia care nu au lucrat sub directa indrumare a primarului în societatile pe care le/le-a detinut? Manageri de top care au o singura calitate: venerarea lu domnu’ Toma. Savuleasca, Ceausel, Toader, Ivan… mai vreti?