Alertă Coronavirus Buzău

INSP: BUZĂUL, PE UN TREND DESCENDENT ÎN CRIZA CORONAVIRUSULUI

Marți, Direcția de Sănătate Publică Buzău a anunțat 12 cazuri noi de coronavirus, în județ, la pacienți cu vârste cuprinse între 14 și  86 de ani. De asemenea, pentru că spitalele sunt pline cu bolnavi de COVID-19, 34 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

Pe de altă parte, DSP Buzău raportează marți 2 decese în rândul bolnavilor de coronavirus, județul ajungând la un total de 93 de morți, de la începutul pandemiei.

Ultimele victime ale coronavirusului sunt un  bătrân de 83 de ani, beneficiar al azilului Alecu Bagdat din Rm.Sărat și o femeie de 62 de ani , care murit în secția ATI Pneumologie a Spitalului Județean Buzău.

Potrivit raportului întocmit de Institutul Național de Sănătate Publică, în ultima săptămână, județele Buzău, Brăila, Galați și Vrancea s-au aflat pe un trend descendent, cu un număr în scădere de cazuri noi față de săptămâna precedentă. Astfel, în Brăila au fost raportate 175 de cazuri într-o săptămână, în Galați 158 iar în Vrancea și mai puține – 63. Buzăul, cu 113 cazuri de coronavirus în ultima săptămână, este tot pe trend descendent, pentru a treia săptămână la rând, potrivit datelor INSP. Autoritățile de sănătate publică spun însă că situația s-ar putea schimba radical în contextul în care copiii au revenit în colectivități.

”E adevărat că în ultima săptămână cazurile au fost în scădere, situația e una bună acum. Dar, de acum, după ce au început școlile, ne așteptăm, probabil, la o creștere a cazurilor, sunt colectivități mari. Eu cred că fiecare copil trebuie instruit acasă cum să procedeze, cum să se protejeze, vor fi instruiți și la școală. Vedem peste 2 săptămâni ce evoluție va fi în pandemia de coronavirus”, a declarat pentru șansanews.ro directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.