Actualitate

Interes crescut al britanicilor de a investi la Buzău. Vizita care ar putea schimba totul


Comisarul pentru export al Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, Chris Barton, și ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, se află, timp de două zile, în vizită la Buzău. O primă întâlnire a avut loc, ieri, la Primăria Buzău, întâlnire în cadrul căreia s-a evidențiat interesul crescut al britanicilor de a investi în țara noastră. Vizita de la Buzău a fost una de prospectare a pieței în eventualitatea derulării unor noi investiții britanice la Buzău.

”Am vorbit despre situația economică și socială a Buzăului, dar și despre planurile de dezvoltare ambițioase pe care le avem, astfel încât orașul nostru să devină un oraș cât mai atractiv și competitiv. Mi-a făcut o mare plăcere și am fost felicitat de înalții oaspeți pentru premiul luat de municipiul Buzău la Londra, în 2021, de ,,Cel mai bun brand de oraș din Europa”, chiar în fața Parisului. Vizita are loc pentru a sprijini investitorii britanici din municipiul și județul Buzău”, a transmis primarul Constantin Toma într-o postare pe Facebook.

Vizita continuă și astăzi la două mari companii de pe raza municipiului: fabrica de bere și cea de pulberi metalice.

FOTO: Facebook Constantin Toma

”Înalții oaspeți britanici ne-au felicitat pentru rezultatele obținute și pentru multele inovații și investiții pe care le-am promovat pentru a ne atinge viziunea de dezvoltare a orașului, respectiv ,,Buzău, oraș magnet până în 2030″, a mai spus edilul-șef al Buzăului.

Anterior vizitei făcută la Buzău, cei doi oficiali britanici au avut o întrevedere similară cu autoritățile din Brașov.