Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat Social

INTERNET GRATUIT PENTRU RÂMNICENI! Râmnicu Sărat, printre primele orașe din țară care au accesat programul WIFI4EU

Râmnicenii vor avea internet gratuit pe stradă și în parcuri după ce Primăria a câștigat un proiect cu finanțare europeană care va permite instalarea de access point-uri în principalele zone ale orașului.

Totul a început în 2018, când autoritățile locale au depus proiectul pentru obținerea finanțării în cadrul programului WIFI4EU. Era practic prima ediție a concursului de proiecte lansat de Uniunea Europeană, iar selecția s-a făcut pe principiul ”primul venit, primul servit”.

Florin Ceparu, administrator public

Râmnicu Sărat se numără printre primele orașe care au obținut fonduri europene pentru instalarea spot-urilor de wifi în spațiile publice prin programul WIFI4EU.

Florin Ceparu, administrator public

Voucherul oferit de Uniunea Europeană are o valoare de 15.000 de euro, sumă suficientă pentru a acoperi mai multe zone din oraș pentru ca un număr cât mai mare de locuitori să beneficieze de internet gratuit.

Florin Ceparu, administrator public

Digitalizarea va continua la Râmnicu Sărat, autoritățile locale având planuri în acest sens deja puse pe hârtie.

”De anul viitor, peste 60 de softuri ne vor ușura munca, de la urbanism, taxe și impozite, relația cu cetățeanul, registrul agricol și patrimoniu, accesul la formulare și documente online”, a scris pe Facebook Florin Ceparu, administratorul public.