Actualitate Social

S-AU AFIȘAT REZULTATELE FINALE LA BAC. După contestații, Buzăul mai are încă trei elevi de 10. Toți sunt absolvenți de Hașdeu

Absolvenții de liceu au scăpat de emoții. Ministerul Educației a afișat duminică la ora 11.00, rezultatele finale la bacalaureat, iar recorectarea lucrărilor a adus Buzăului surprize de proporții. Încă trei elevi au obținut media generală 10 după contestații.

Este vorba despre trei absolvenți de la Colegiul B. P. Hașdeu, astfel că unitatea de învățământ numără un total de șase elevi cu media maximă la bacalaureatul din acest an.

În total, aproape o treime dintre candidații prezenți în sala de examen a depus contestații. Concret, Buzăul a înregistrat 1.087 de contestații, dintre care 483 la limba și literatura română, 306 la proba obligatorie a profilului și 298 la proba la alegere.

După prima sesiunea de examen au promovat bacalaureatul 1.930 de candidați, ceea ce reprezintă un procent de promovabilitate, înainte de contestații, de 66,76%. Iată aici situația înainte de contestații.