Actualitate

Invitație de nerefuzat: caricaturi la minut, la Vila Albatros. Artiști din mai multe orașe ajung la Buzău pentru prima ediție a Festivalului de Caricatură „BZâmbete”

Buzoienii, cu mic, cu mare, sunt așteptați sâmbătă, 19 iunie, în Parcul Marghiloman, pentru a lua parte la un eveniment inedit: Festivalul de Caricatură „BZâmbete”.  

Prima ediție a festivalului va fi organizată în acest week-end, la Vila Albatros. Buzoienii sunt așteptați să admire adevărate opere de artă semnate de marele artist Horațiu Mălăele. Iar suprizele se vor ține lanț. Fiecare buzoian care va ajunge la festival va pleca de aici cu o caricatură realizată pe loc de unul dintre cei 8 artiști prezenți la Vila Albatros, atât buzoieni, cât și artiști din alte orașe. Artistul buzoian Ștefan Lăzărescu, prezent joi în emisiunea Sens Direct, de la Focus Tv, a vorbit despre programul primei ediții a festivalului, lansând o invitație către publicul buzoian de a participa în număr cât mai mare la evenimentul de sâmbătă.

“Avem, cumva, și un plan A, și un plan B. Dacă va fi vreme frumoasă, festivalul se va ține în exterior, dacă nu, vom fi nevoiți să mutăm toate activitățile în Vila Albatros. Festivalul se va deschide cu vernisarea expoziției de graficaturi a lui Horațiu Mălăele. Artistul plastic vine la Buzău cu 18 lucrări. Publicul, cu siguranță, va admira rafinamentul și frumusetea acestora. Din păcate,Horațiu Mălăele nu poate fi prezent în deschidere, dar vom avea aceste lucrări minunate. Continuăm, cumva, cu momentul caricaturii. Se vor face caricaturi portretistice, live, avem invitați 7 artiști: Adrian Bighei, buzoian la bază, locuiește la Codlea acum, Iancu Avram din Oradea, Cătălin Zaharia din Brașov, Daniela Bălan, București, Marian Avramescu, Slobozia, și buzoienii Vasile Milică Ene, Miruna Blănaru. Voi desena și eu alături de ei. Doritorii, copii sau bunici, vor lua loc în fața artiștilor care vor desena în 3-4 minute o caricatură. Ne dorim ca publicul să fie cât mai numeros.”

Organizatorii promit un adevărat spectacol, așa cum buzoienii nu au mai avut parte în ultimul an, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

“Seara se va încheia cu un recital al trupei „Fără Zahăr”, o trupă am zis noi, cei care am gândit organizarea acestui eveniment, că s-ar armoniza totuși cu un asemenea festival de caricatură. Eu cred că muzica băieților va contribui la o seară relaxantă pentru buzoieni.”

Evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID -19.

Startul Festivalului de Caricatură „BZâmbete” va fi dat sâmbătă, 19 iunie 2021, orele 18:00, la Vila Albatros.