Actualitate

(Update) Hoți voiajori din Moldova, trimiși în arestul IPJ Buzău. Tinerii spărgeau locuințe, din care furau bijuterii și bani

Update: Cei doi tineri acuzați de furt au fost prezentați instanței, joi după amiază. La final, magistrații au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi.

Știrea inițială: Hoți voiajori, trimiși în arestul IPJ Buzău, după ce au intrat în casele unor buzoieni și au furat bijuterii și bani. În doar o săptămână, doi tineri veniți din Moldova la Buzău au furat bunuri în valoare de 23.000 de lei.

Hoții, un tânăr de 17 ani, din Iași, și unul de 25 de ani, din Bacău, veneau cu trenul la Buzău. Odată ajunși în municipiu începeau să caute potențiale victime. Urmăreau persoanele care considerau că au o situație materială bună iar când buzoienii lipseau de acasă, dădeau lovitura. Așa au reușit să spargă două locuințe din care au furat bijuterii și bani, în total bunuri în valoare de 23.000 de lei. La a treia casă în care au intrat au avut ghinionul să fie prinși de proprietari. Așa au intrat pe fir polițiștii care, în urma cercetărilor, i-au identificat pe hoți.

“Din verificările efectuate de polițiștii de investigații criminale Buzău în colaborare cu polițiști din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Buzău și din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au identificat principalii bănuiți în cazul a două furturi calificate și o tentativă la furt calificat din locuințe –  doi tineri în vârstă de 17 și 25 de ani, din Iași, respectiv Bacău. Cei doi tineri sunt bănuiți că în perioada  26 mai – 03 iunie, ar fi intrat prin forțarea căilor de acces ori profitând de faptul că locuințele erau neasigurate și ar fi sustras mai multe bunuri și sume de bani. Faptele au fost sesizate de către persoanele vătămate, un bărbat în vârstă de 47 de ani și 3 femei cu vârste cuprinse între 30 și 38 de ani, toate din Buzău. Prejudiciul a fost estimat la suma de 23.000 de lei.”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Cei doi hoți au fost aduși la Buzău și reținuți pentru 24 de ore.

“În data de 16 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău  cu sprijinul polițiștilor din cadrul Polițiilor orășenești Comănești și Târgu Ocna au pus în executare două mandate de aducere emise pe numele a doi tineri bănuiți de săvârșirea unor furturi din locuințe. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat în formă continuată, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuiților. Față de tineri a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău pentru dispunerea măsurilor preventive.”