Actualitate

INVITAȚIE INEDITĂ DE LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ! Eveniment creat pentru bunici și nepoți

O săptămână dedicată bunilor! Inițiativa aparține secției „Biblioteca Franceză” din cadrul Bibliotecii Județene „V.Voiculescu”, care îi îndeamnă pe buzoieni să sărbătorească ”Ziua Bunicilor”, sărbătorită de peste 30 de ani în Franța, în prima duminică din luna martie, într-un mod inedit. Evenimentul care are în centrul atenției bunicii îi provoacă pe nepoții acestora să creeze felicitări virtuale pentru cei dragi.

”Biblioteca Județeană te provoacă să îi arăți bunicii tale cât de mult o iubești” este un eveniment care se va desfășura în săptămâna 1-7 martie. În acest interval, cei care doresc să le transmită un gând frumos bunicilor o pot face prin intermediul Bibiliotecii Județene Buzău care a creat pe pagina proprie de Facebook un eveniment unde pot fi încărcate felicitări sau filmulețe scurte care să conțină mesaje pentru bunici.

”Ce bucurie mai mare poate fi pentru o bunică decât să-și audă nepotul sau nepoata făcându-i declarații zi de zi? Un amestec de sentimente, mândrie și dragoste! Haideți să ne imaginăm cât de fericită va fi fiecare bunică atunci când declarația nepoților este publică! Sugerați-i copilului dumneavoastră să realizeze o felicitare sau fiți complicele lui în realizarea unui scurt film și postați-l pe pagina noastră de Facebook în cadrul evenimentului creat sub denumirea de „La fête des Grands Mères”. Dacă bunica are cont de Facebook, nu uitați să o etichetați, iar dacă nu are, aveți grijă să afle că i-ați făcut o urare online”, informează reprezentanții Biliotecii Județene Buzău.

Ziua Bunicilor a fost creată în anul 1987, în scop comercial, de marca de cafea „Cafe Grand Mere”, compania care deține această marcă de cafea înființând, în 2002, asociația „La fête des Grands Mères”, iar în 2010 asociația a lansat programul „Îmi iubesc bunica” (J`aime Mamie!).

„La fête des Grands Mères” este sărbătorită în Franța, în prima duminică a lunii martie. Este cea mai potrivita ocazie pentru copii să-și exprime afectivitatea față de „Mamimetta” lor, să aleagă cu grijă cadouri potrivite, micuții confecționându-le ei înșiși. Ziua aceasta este una specială și pentru bunici, care se lasă copleșite de amintiri în relația cu nepoțeii lor, jucându-se, glumind sau pregătindu-le prăjituri delicioase.

Sărbătoarea în sine permite tuturor să-și arate afecțiunea față de bunici, tocmai din acest motiv această sărbătoare beneficiază în Franța de o zi liberă.