Actualitate POLITICĂ

Isprava demnă de filme care l-a trimis în arest pe fostul primar din Lopătari

Fostul primar din comuna Lopătari, Vasile Lefter, actualmente consilier local, și-a petrecut noaptea de joi spre vineri în arestul Poliției buzoiene după un episod care putea să se încheie foarte prost.

Băut și cu permisul suspendat, alesul local a urcat la volan. La Poșta Câlnău, a provocat un accident intrând cu mașina în alte două autoturisme. A coborât, iar șoferii mașinilor lovite și-au dat seama că este băut, dar n-au apucat să reacționeze, că fostul primar a făcut semn unei mașini care a oprit și l-a luat, la ocazie. Disperați că au rămas cu mașinile avariate și cu ochii în soare, șoferii au sunat la Poliție. Având numărul mașinii care-l luase pe Vasiel Lefter la ocazie, polițiștii au organizat un filtru la Oreavu unde au oprit autoturismul și l-au dat jos pe alesul local.

Mașina lui Lefter, după accident

Nici oamenilor legii nu le-a trebuit mult să-și dea seama că Lefter era sub efectul consumului de alcool. Emana halenă alcoolică și își ținea cu greu echilibrul. Când  au vrut să-l testeze cu aparatul Drager, oamenii legii au fost refuzați, așa că au decis să-l încătușeze și l-au dus direct în arest.

După o noapte petrecută acolo, Vasile Lefter a primit măsura controlului judiciar. El nu scapă însă de cercetarea penală având dosar pentru conducerea unui vehicul având permisul suspendat și refuzul prelevării de probe biologice.