Actualitate

ISU Buzău își întărește forțele. Două noi subunități, în plan pentru a fi înființate în 2022

Peste zece mii de intervenții într-un an, cu o medie de 27 de solicitări pe zi și peste 5.800 de persoane aflate în situații de urgență limită.  Sunt cifrele care rezumă activitatea pompierilor buzoieni în anul 2021. Din păcate, toate sunt în creștere față de anul anterior motiv pentru care Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău anunță schimbări majore pentru anul 2022 . Este vorba despre înființarea unor noi subunități astfel încât timpii de răspuns la intervenții să fie îmbunătățiți.

Invitat în platoul Focus News, colonelul Nicolae Tudoroiu, inspector șef ISU Buzău, a vorbit, pentru prima dată, despre posibilitatea mutării actualului sediu al pompierilor, aflat într-o zonă aglomerată a orașului, ipoteză care a fost adusă în spațiul public de mai multe ori. Mai exact, inspectorul șef a explicat că acest lucru nu se va întâmpla, însă, tocmai pentru a îmbunătăți timpii de răspuns la intervențiile din jurul municipiului, s-a luat decizia înființării unei subunități în zona industrială a orașului.

”Există un proiect pe care mi-aș dori ca până la finalul anului 2022 să-l și văd realizat, respectiv finanțarea unei subunități din partea Consiliului Local, în partea de est a orașului, undeva în Bariera Brăilei, ce va deservi nodul rutier din acea zonă, viitoare zonă industrială care se conturează în zona DN2B și , totodată, această subunitate, va deservi și localitățile care sunt în zona noastră de deplasare”, a spus colonel Nicolae Tudoroiu.

Inspectorul șef a punctat faptul că actualul sediu ISU Buzău are o istorie de peste  o sută de ani și că soluția cea mai bună pentru îmbunătățirea timpilor de răspuns este constituirea unor subunități care să acopere punctele cheie ale Buzăului.

”Cred că suntem cei mai vechi ca și instituție din Buzău. Orașul s-a dezvoltat în jurul nostru. Ca o scurtă istorie, această cazarmă, sediul Inspectoratului, a intrat în patrimoniul pompierilor militari în 1870. Sediul pompierilor militari se afla în curtea Mănăstirii Banu, spațiu cedat oficial în 1876 și unde pompierii își desfășoară activitatea și în prezent. ”, a spus inspectorul șef ISU Buzău, la Focus News.

În acest context, s-a luat decizia înființării unei noi subunitățile, mai mici, în zona industrială. Acolo vor fi două echipaje care vor interveni atât în oraș cât și în zonele din apropiere.

”Construcția va dura puțin. Va fi o construcție mică, modulară. Un spațiu pentru un dispecerat, spațiu de lucru și trei boxe pentru autospeciale”, a spus colonelul Tudoroiu.  

De asemenea, până la finalul anului, ISU va avea o subunitate și în Berca. În prezent, ISU are subunități la Râmnicu Sărat, Pietroasele, Padina, Mărunțișu, Beceni, Nehoiu.