Actualitate

Automatizare de aci și pân’ colea!

Această fotografie circulă pe rețelele sociale sub forma unei critici aduse sistemului de colectare a deșeurilor, prin intermediul platformelor îngropate, sistem automatizat în unele zone ale orașului Buzău, cu scopul de a contoriza mai bine cantitățile de deșeuri, dar și de a avea un control asupra celor care plătesc serviciul de salubrizare.

Tehnologia e bună, dar mai dă și rateuri, după cum se întâmplă și în situația surprinsă în această fotografie, explicată, pe rețelele sociale de viceprimarul Ionuț Apostu: ” S-a ars unitatea centrală! Ca la calculator, asta e! Sunt în garanție! Va fi remediată, e o chestiune de timp!”

Mai zilele trecute, semafoarele din două puncte de pe cel mai circulat bulevard au fost nefuncționale mai bine de o săptămână, în așteptarea unei componente care s-a ars și care a fost comandată în străinătate. Acum, recipientele de colectare a gunoiului sunt într-o situație similară. În ambele situații, Primăria Buzău plătește, pe bază de contract, sume considerabile care includ întreținerea sistemelor care asigură astfel de servicii. N-ar fi bine să mai punem niște bani deoparte pentru mentenanță și piese de schimb pe stoc? Întrebăm doar…

Autorul știrilor

Andra Vasilescu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • 2023: carticelele cu bilantul anual al primariei… urmeaza sa fie livrate de drone, la ferestre, acestea executand un zbor circular. :))))))

  • Desi… dronele pentru ISU sunt un lucru foarte fain! 🙂 Doar ca… la cum merg lucrurile… nu e exclus sa vrea si primaria cateva, eventual pentru a economisi 😀 macar livrarea acelor carticele. :))))))