Actualitate

JOI, ZIUA CEA MARE PENTRU PROFESORII DIN BUZĂU. Începe vaccinarea. De la ce școală sunt primii dascăli care primesc vaccinul anti-COVID

Joi este ziua cea mare pentru angajații din școlile buzoiene. Atunci sunt programate la vaccinarea anti-COVID primele cadre didactice.  Imunizarea profesorilor și a celorlalți angajați din școli începe cu Liceul de Artă din municipiul Buzău.

“Am transmis colegilor directori să desemneze o persoană de contact, o persoană care are semnătură digitală și care poate introduce pe platforma de vaccinare numele și datele fiecărui coleg pentru a înlesni acest proces. Această chestiune o poate face orice coleg. Se poate înscrie individual, spune locul de muncă și este în regulă. Însă, pentru a ușura acest proces, înscrierea o poate face și școala ca angajator, așa cum sunt precizările.  Liceul de Artă Margareta Sterian este programat începând cu ziua de joi, un liceu din Rm. Sărat la fel. Programările vin să ușureze acest proces de vaccinare. Intervalul de timp este bine stabilit și vor primi și ceilalți prin SMS sau prin email momentul la care trebuie să fie prezenți și locul. Am rugat și am făcut această specificație colegilor ca dintre cei care și-au exprimat opțiunea pentru vaccinare să fie prioritari a se înscrie și a fi vaccinați în primele zile și în primul eșalon, colegii care au și alte afecțiuni cronice sau de altă natură.” a declarat la Focus Tv inspectorul general al IȘJ Buzău, profesorul Ionel Meiroșu.

La Buzău, circa jumătate dintre angajații din școli vor să se vaccineze anti-COVID. Deși a expirat perioada impusă de Ministerul Educației în care cadrele didactice și nedidactice își puteau exprima dorința de a se imuniza, oficialii din învățământ spun că și cei care se vor răzgândi vor putea primi vaccinul.

“Persoana desemnată din unitatea de învățământ respectivă încarcă în sistem acei colegi care și-au exprimat opțiunea de a se vaccina. Nu înseamnă că procesul este încheiat. Nu înseamnă că un coleg care în prima fază, săptămâna trecută, a dat un răspuns negativ, iar între timp s-a răzgândit nu se poate înscrie. Îl înscrie școala și îl programează atunci când este loc, într-una din zile, la unul din centre. Există și varianta ca din cei care și-au exprimat opțiunea de a se vaccina să se retragă. Este libertatea fiecăruia.”, a mai spus Meiroșu.

Publicitate