Actualitate SĂNĂTATE

BĂTRÂNII CARE AU SCĂPAT DIN CEL MAI MARE FOCAR COVID, ÎN SFÂRȘIT VACCINAȚI

Cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare anti COVID a însemnat și startul imunizării beneficiarilor din centrele pentru bătrâni. Deja au fost vaccinați toți bătrânii din două centre situate în municipiul Râmnicu Sărat. Totodată, primele doze au ajuns și în căminul de la Haleș, un centru în care beneficiarii s-au îmbolnăvit în număr mare în timpul pandemiei, căminul fiind declarat focar COVID-19 în luna august 2020. Atunci, zeci de bătrâni și angajați ai centrului au fost diagnosticați cu COVID-19, cu toții trecând printr-o perioadă extrem de dificilă. În acest context, primele doze de vaccin anti COVID au fost livrate căminului încă din prima zi de vaccinare.

“Luni, 18 ianuarie, au fost programate pentru vaccinare 355 de persoane. Dozele de vaccin au fost repartizate de DSP astfel: la centrul de la LPS 360 de doze, la Vernești- 180 doze, la Liceul Henri Coandă- 90, la Vadu Pașii- 90, la Râmnicu Sărat 180. Sunt doze de vaccin ce vor fi utilizate în primele 3 zile ale celei de a doua etape a campaniei de vaccinare.  Astăzi au fost distribuite încă 43 de doze de vaccin pentru Spitalul Județean Buzău. Dar, au fost vaccinate și persoanele din cele două cămine pentru bătrâni din Râmnicu Sărat, și au ajuns și primele doze la căminul de bătrâni din Haleș.“, a declarat la Focus Tv, Adina Moiseanu, coordonatorul campaniei de vaccinare din Buzău.

Debutul campaniei de vaccinare anti COVID a fost așteptat cu mare nerăbdare, atât de beneficiari, cât și de personalul din centre, ținând cont de faptul că vorbim despre persoane în vârstă, cu diverse boli, pe care coronavirusul le poate afecta serios. La rândul lor, angajații din sistem speră ca vaccinarea să pună punct pandemiei, în condițiile în care ultimul an a fost unul extrem de dificil pentru ei.

“În două centre din Râmnicu Sărat au fost vaccinate 98 de persoane adulte cu dizabilități. Toți beneficiarii și-au dat acordul. Sperăm să fie o gură de oxigen pentru beneficiari dar și pentru personal. Au fost câteva luni grele, cu restricții, am trecut prin focare. Așteptăm rapelul care să ne liniștească și să putem vedea luminița de la capătul tunelului. Programările sunt realizate de DSP și așteptăm instrucțiunile de pe o zi pe alta.”, a declarat Roxana Kovacs, purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău.

În cea de a doua etapă a campaniei de imunizare vor fi vaccinate persoanele cu boli cronice, persoanele cu vârsta peste 65 de ani dar și angajații din domenii cheie.