Actualitate

JUDEȚ MIC, FUNCȚII MULTE! Unde au încăput două, merge și a treia

Situație inedită la Buzău, rezultatul unor negocieri politice.     

Inspectoratul Școlar Județean  Buzău are, de acum, trei inspectori generali adjuncți. Ministrul Educației, Monica Anisie, a înființat un al treilea post de inspector general adjunct pentru a-I face loc în schemă Florinei Stoian.              

După ce a demis-o în primăvara anului trecut, Anisie a decis acum oportună înființarea unui post pentru Stoian, deși conform regulilor și calculelor, instituția de la Buzău ar trebui să aibă un general și doi adjuncți, nu trei. Doar în marile județe ale țării, și acestea extrem de puține, există o schema de personal cu trei generali adjuncți.

Surse de presă susțin că la această situație, s-a ajuns în urma unor negocieri politice. Florina Stoian este susținută de PMP.

În condițiile în care Ministerul Educației a decis înființarea unui al treilea post general adjunct, activitatea ISJ Buzău va fi coordonată, de acum, de inspectorul general Ionel Meiroșu și de adjunctele Nela Wamsiedel, care se află pe post în urma unui concurs câștigat, de Daniela Palcău, al cărei mandat a expirat însă i-a fost prelungită detașarea, și de Florina Stoian, ultima venită în schemă.