Actualitate SĂNĂTATE

MESAJUL PRIMARULUI DIN PĂTÂRLAGELE DUPĂ CE ÎN SPITALUL SF. SAVA A BUBUIT CORONAVIRUSUL: ”Ieșiți din casă doar pentru rezolvarea problemelor urgente”

Primarul din Pătârlagele, Ion Gherghiceanu, are un mesaj ferm pentru locuitorii orașului, după apariția a nu mai puțin de 20 de cazuri de coronavirus, în secția exterioară a Spitalului Sf.Sava.

Edilul șef anunță că în urma apariției acestor cazuri, Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit și a luat măsuri pentru pacienții rămași în secție, însă are și un mesaj pentru locuitori, de a limita pe cât posibil ieșirile și contactul cu alți oameni.

”Dragi pătârlăgeni,

Având în vedere evoluția infecției cu noul coronavirus, din cadrul spitalului Sfântul Sava, Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit pe 1 septembrie,  pentru a stabili regulile prin care să fie prevenite noi îmbolnăviri.

Spitalul Sfântul Sava a luat toate măsurile de siguranță pentru pacienții rămași în secție. Au fost dezinfectate saloanele, cabinetele și holurile, potrivit protocoalelor stabilite prin lege.

Sănătatea e cea mai importantă, iar Comitetul Local pentru Situații de Urgență ne recomandă:
–  să limităm deplasările în oraș: ieșiți din casă doar pentru rezolvarea problemelor urgente;
–  să purtăm mască de protecție (acoperind nasul și gura) în spațiile aglomerate, inclusiv pe stradă;
– să păstrăm distanța;
–  să evităm locurile aglomerate.”

La Spitalul “Sfântul Sava”, secţia exterioară de la Pătârlagele, au fost confirmate cu COVID-19, 20 de persoane: 6 cadre medicale și  14 beneficiari. Este vorba despre pacienţi aflaţi în stadii terminale de boală, care erau spitalizaţi în această secţie pentru a le fi ameliorate simptomele.