Actualitate

La Buzău, școlile ar putea rămâne închise și săptămâna viitoare. Decizia oficială va fi anunțată vineri

Vineri, 5 noiembrie, este ziua în care elevii și profesorii vor afla cum se vor desfășura cursurile începând de luni. O veste mult așteptată, în condițiile în care peste doar două zile școala trebuie să înceapă și nimeni nu știe ce se va întâmpla, dacă elevii vor reveni în bănci sau dacă vor face cursuri on-line. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că vor fi deschise școlile în funcție de situația epidemiologică, dar și în funcție de gradul de vaccinare al personalului. O decizie în acest sens urmează să fie luată vineri, 5 noiembrie.

La Buzău, cel mai probabil școlile vor rămâne închise în localitățile cu rată mare de îmbolnăvire. Prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, a subliniat la Focus Tv că este mai mult decât de necesar ca elevii să mai rămână acasă cel puțin o săptămână, pentru a evita aglomerările, apariția de noi îmbolnăviri și implicit o presiune si mai mare pe sistemul medical care de ceva vreme este suprasolicitat.

Prefectul Daniel Țiclea

Și semnalele din partea școlilor sunt tot pentru cursurile on-line.

Prefectul Daniel Țiclea

În municipiul Buzău, rata de incidență a cazurilor COVID-19 este de 11,61 la mie. 25 de localități din județ au rată peste 7,5.