SĂNĂTATE Social

La ce se așteaptă autoritățile după izbucnirea focarului din Poștă. Transmiterea comunitară și în alte zone ale Buzăului nu poate fi exclusă

Autoritățile din Buzău se așteaptă la noi îmbolnăviri cu coronavirus după ce în ultimele zile 21 de persoane, dintre care 20 din aceeași comunitate, din cartierul Poștă, au fost diagnosticate cu Covid-19. Sunt în lucru mai multe teste de la contacții celor confirmați pozitizi, astfel că în zilele următoare Buzăul poate înregistra o creștere a acestor cazuri de boală.

”Sunt peste 25 de testa prelevate și trimise la București. Vecini, prieteni, persoane care au fost în vizită. E modul lor de viață, nu există o casă cu ușă, toate ușile sunt deschise, pentru oricine, oricând”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău,  în emisiunea Focus News de la Focus Tv

Cum sunt circa 25 de teste în lucru, foarte probabil Buzăul va continua să înregistreze o creștere a cazurilor de infectare cu coronavirus.

Dr. Scântei a abordat, la Focus Tv, și subiectul referitor la cartierul Mihai Viteazu, spunând că speră să nu se ajungă și la carantinarea acestuia, teste fiind prelevate și de la cetățeni din această zonă. Mai mult decât atât, nimeni nu poate spune dacă virusul a fost împrăștiat de cei depistați pozitivi acum și în alte zone ale Buzăului.

”Nu mă pot baza doar pe declarațiile lor pe proprie răspundere vis a vis de deplasare, astfel că orice persoană pe care o am si ar avea cel mai mic context de relație socială sau fizică  cu aceste persoane va fi supusă unei investigații. Deocamdată nu am demonstrat transmiterea comunitară în alte locuri, dar nu este timpul trecut”, a mai declarat dr. Scântei.

Reamintim, Buzăul se confruntă cu un focar de coronavirus, în cartierul Poștă, cartier care a fost carantinat. Sunt circa 2000 de familii care nu vor mai ieși de acolo pentru două săptămâni.