Divertisment

La mulţi ani, Matilda Pascal Cojocariţa! Prima Miss România

Matilda Pascal Cojocariţa s-a născut pe 4 octombrie 1958, într-o familie de oameni simpli care aveau deja trei copii. A copilărit în oraşul natal, Negreşti – Vaslui, până la 17 ani.

Studiile liceale şi le-a însuşit la Liceul Emil Racoviţă din Iaşi, cursuri serale, iar cele superioare, la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii Spiru Haret, absolvind şi masterul în folclor. După absolvirea liceului s-a angajat la “Combinatul de fire şi fibre sintetice” din Iaşi, s-a înscris în ansamblul combinatului, unde a făcut muzică populară, uşoara şi dansuri populare.

În 1979 a câştigat echivalentul de atunci al titlului “MISS România” din zilele noastre şi anume locul 1 al primului concurs de frumuseţe feminină din Romania sub deviza “Muncă, Tinereţe, Frumuseţe”, concurs ce a avut loc la Costineşti.

S-a căsătorit pentru prima oară în 1980, căsătorie în urma căreia s-a născut primul ei copil, un băiat. După o perioadă de timp, în urma unor neînţelegeri cu primul soţ pleacă, împreună cu copilul în vârstă de 11 ani, la Bistriţa, la violonistul Ştefan Cigu, cel cu care se cunoştea din diversele concerte avute în ţară. După ceva timp cei doi îşi unesc destinele şi formează una din cele mai frumoase şi stabile perechi din lumea muzicii populare.

Autorul știrilor

Karla Lucuță

- realizator emisiuni radio pe Focus Fm de peste 11 ani
- realizator emisiuni de divertisment pe Focus TV
- prezentator evenimente şi artist de muzică de petrecere

Adaugă comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu