Actualitate

La un pas de moarte! Localnic din Gura Teghii surprins de un urs pe uliță

UPDATE 9:20 Apar informații referitoare la starea bărbatului din Gura Teghii rănit grav după atacul unui urs, noaptea trecută. Medicii chirurgi încearcă să-i salveze pacientului un picior la care are plăgi produse prin mușcătură. La ora transmiterii acestei știri, bărbatul se află în sala de operație, după cum au precizat reprezentanții spitalului din Brașov.

Între timp, vin noi precizări de la Instituția Prefectului Județul Buzău cu privire la momentul și modul în care s-a produs atacul. Victima, localnic din Gura Teghii se deplasa pe o uliță a satului întorcându-se acasă de la o altă proprietate pe care o deține în zonă. Momentul atacului a fost surprins de câțiva martori care au trecut cu mașinile prin zonă. Oamenii au reușit să alunge ursul și să sune la 112. În același timp, bărbatul, care era grav rănit și pierdea mult sânge, a fost preluat în una dintre mașini și transportat în întâmpinarea ambulanței.

Un bărbat de 55 de ani din Gura Teghii a ajuns, în stare gravă, la spital, după ce, noaptea trecută, a fost atacat de un urs. Episodul a avut loc în jurul orei 2.30. Localnicul mergea pe o uliță din satul Nemertea când a fost surprins de animalul coborât din pădure. Atacul a fost extrem de violent. Omul a suferit răni grave la mâini și picioare, iar, până la sosirea ambulanței a pierdut o cantitate mare de sânge.

Având în vedere starea gravă a victimei, echipajul de pe ambulanță a decis, imediat după preluare, să-l transporte la un spital din Brașov.

Acesta este deja al treilea atac al unui urs asupra oamenilor din zona de munte a județului Buzău, în mai puțin de o lună. Precedentele au avut loc la Chiojdu și Gura Teghii, sat Păltiniș.