Actualitate SĂNĂTATE

Tot ce trebuie să știi despre bolile copilului între 3 și 7 ani

Trei reputați medici din Buzău le dau întâlnire, duminică, părinților și bunicilor de copii, interesați să prevină sau să recunoască cele mai frecvente afecțiuni cu care cei mici se pot confrunta între vârsta de 3 și 7 ani. Acțiunea face parte dintr-o campanie de prevenție și educație pentru sănătate, fiind prima inițiată după ce, recent, Fundația Comunitară Buzău i-a invitat pe medicii buzoieni la o dezbatere pentru a afla care sunt proiectele pe care aceștia le-ar vedea ca fiind utile pentru comunitate. Astfel s-a conturat nevoia unor campanii de prevenire a bolilor la populația adultă, dar și la copiii din județul Buzău.

De la ora 10,00, medicii Alina Iordache, Lucia Vasile și Cosmin Ursăchescu, îi așteaptă pe părinți la Centrul Cultural Marghiloman. Întâlnirea are loc în contextul în care copiii s-au reîntors în colectivități odată cu începerea școlilor și grădinițelor, ceea ce înseamnă o mai mare expunere la boli, în special la cele transmisibile.

”Evenimentul este primul de acest fel din Buzău, și are ca scop informarea corectă a părinților în ceea ce privește prevenirea anumitor afecțiuni pe ramurile Pediatrie, Orl, Stomatologie pentru dezvoltarea unui comportament sănătos. Un invitat special va fi Ana Maria Vlade, psiholog, care va vorbi despre influența gadgeturilor asupra comportamentului copiilor. ” anunță organizatorii.

Părinții pot adresa întrebări direct medicilor specialiști, timp de două ore cât va dura întâlnirea Accesul este gratuit, dar se va face în limita a 40 de locuri.