Actualitate

LĂSAREA ÎN LIBERTATE A ATACATORILOR DIN AUTOBUZ, INTENS CRITICATĂ! Se impuneau măsuri mult mai ferme. Vezi cine cere măsuri pentru combaterea violenței

Decizia de a-i lăsa liberi pe cei doi tineri din Buzău care la finele săptămânii trecute au amenințat cu un briceag două angajate ale Trans Bus, criticată de fostul șef al IPJ Buzău, cms. șef Viorel Ștefu. În direct în emisiunea Focus News de la Focus Tv, fostul comandant a declarat răspicat că în acest caz se impuneau măsuri mult mai dure, respectiv arestarea preventivă.

“ Ce s-a întâmplat în autobuzele Trans Bus sunt fapte extrem de grave. Cei doi indivizi nu doar că au amenințat două angajate ale societății, dar în autobuze erau și alți cetățeni care au trăit momente de panică. Atât timp cât scoți cuțitul și ameninți este o faptă extrem de gravă. De aceea, instituțiile buzoiene ar fi trebuit să ia măsuri mult mai ferme. Se impunea luarea măsurii arestării preventive. Instituțiile care trebuie să aplice legea nu apreciază corect gravitatea faptei.“, a declarat cms.șef Viorel Ștefu la Focus Tv.

Fostul comandant al Poliției buzoiene a subliniat că lăsarea în libertate a indivizilor care nu au avut teamă de nimeni și de nimic și au scos cuțitul în centrul orașului, într-un autobuz plin cu oameni, poate avea consecințe grave. Și anume, și alți indivizi certați cu legea pot fi încurajați să comită fărădelegi, gândindu-se că pot scăpa cu măsuri destul de ușoare.

“ În aceste momente de criză, instituțiile care aplică legea trebuie să fie mai ferme. Neluându-se măsura arestării împotriva acestor indivizi, pot fi generate astfel de comportamente și la alți cetațeni certați cu legea, și ei se pot gândi că nu vor păți nimic dacă amenință cu cuțitul.  Mai ales în această perioadă de criză, măsurile trebuie să fie mai ferme împotriva acestor indivizi.“, a adăugat cms. șef Viorel Ștefu.

Reacția fostului comandant al IPJ Buzău vine după ce ambii bărbați care au amenințat cu un briceag o șoferiță și o controloare de la Trans Bus au fost lăsați în libertate. Unul singur a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Detalii despre caz AICI