Actualitate

Lecția performanței, predată hasdeienilor, în prima zi a noului an de învățământ

Singurele două absolvente de zece din județul Buzău, la finalul studiilor gimnaziale și liceale, au fost în lumina reflectoarelor, luni, după festivitatea de deschidere a noului an de învățământ, de la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”. Alexia Noemi Radu și Andreea Teodora Șerban au fost premiate de Ministerul Educației, prin responsabilii în teritoriu, respectiv inspectorul școlar general Ionel Meiroșu. Prezent la festivitatea din curtea celui mai titrat colegiu din Buzău, șeful învățământului local, fost absolvent al Hasdeului, le-a vorbit celor prezenți despre spiritului competițional intens din cea mai performantă instituție de învățământ liceal din județ.

„Dragi elevi, stimate cadre didactice, onorați părinți și invitați,

Începem școala! Și o începem mult mai bine decât anul trecut și sperăm ca, anul viitor, să nu mai avem restricții de nici un fel. Vă felicit pe toți cei care ați reușit să pășiți, pentru prima dată, în curtea acestui liceu! Vă felicit pe cei care ați avut puterea să continuați! Nu este ușor să fii hașdeian, așa cum ne-au prezentat și antevorbitorii. Dar, evident, este sigur! Viitorul vostru în acest liceu este sigur, pentru că sunteți pe mâini bune. Aveți profesori buni și un spirit de competiție extraordinar de ridicat. Toate aceste elemente alcătuiesc viața voastră școlară și vor contribui la formarea și educarea voastră. Se spune că un elev intrat la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” are un viitor profesional cert. Rămâne doar să fie ales după capacitatea, puterea și competențele pe care le are fiecare dintre voi. Dacă ne uităm pe lista absolvenților și pe traseul lor profesional, constatăm că aici nu există eșec.”

După acest moment, inspectorul general al IȘJ Buzău le-a invitat pe scenă pe elevele Alexia Naomi Radu, absolventă a școlii „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, și Andreea Teodora Șerban, absolventă a Colegiului Național „B. P. Hasdeu”, două eleve eminente care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, respectiv la examenul de bacalaureat. Discursurile celor două eleve de excepție au emoționat asistența.

”Cheia succesului e la dispoziția tuturor!”

„Am descoperit, în cursul celor opt ani de școală ai mei, că cheia succesului este la dispoziția tuturor și am învățat că locul de onoare este puțin populat, dar că, ajungând aici, îmi dau seama că există o cheie a succesului care este disponibilă fiecăruia. Printr-un program, printr-o responsabilitate, orice persoană poate ajunge la acel loc al succesului. Și, pot să mulțumesc Domnului și profesoarelor mele, familiei mele că m-au ajutat și m-au susținut în tot acest program spre succes!” a spus Alexia, plină de emoții.

”Jur să nu mă pierd în mulțime!”

„Am venit, în dimineața aceasta, la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, cu dor și cu o foarte mare bucurie în suflet, pentru că văd aici locul în care mi-am petrecut cei mai frumoși patru ani. Trebuie să le mulțumesc profesorilor și Colegiului, pentru că m-au ajutat să ajung până aici și îmi doresc să respect, în continuare, jurământul pe care l-am rostit la festivitatea de absolvire, și nu pot să nu menționez că în momentul acesta îmi răsună în cap o parte din jurământ, care spune „Jur să nu mă pierd în mulțime, pentru că aici am învățat ce înseamnă performanța!” a spus Andreea.