Actualitate

Biserică din Buzău, a cărei construcție a durat 20 de ani, sfințită, în sfârșit. La ceas de sărbătoare, locașul de cult, plin de preoți și credincioși (FOTO)

Moment prin de bucurie pentru credincioșii buzoieni. A fost oficiată sfințirea bisericii de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din apropierea parcului Crâng. Este vorba despre biserica Parohiei „Sfântul Ierarh Spiridon”, biserică la care lucrările de construcție au început în 2001, fiind monitorizate în tot acest timp de preotul Costinel Purcărea până în 2011 și de actualul paroh, preotul Nicolae Mușat.

Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” a fost sfințită duminică de către Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de 13 ieromonahi, preoți și diaconi și în prezența a numeroși credincioși.

https://arhiepiscopiabzvn.ro/

După finalizarea slujbei de sfințire, care implică ungerea cu Sfântul și Marele Mir, stropirea cu apă sfințită, târnosirea Sfintei Mese din Altar și sfințirea picturii din Biserică, s-a organizat Sfânta Liturghie, după care o slujbă de parastas pentru binevoitorii și ctitorii Bisericii.

La finalul Sfintei Liturghii, preoții Nicolae Mușat și Costinel Purcărea au primit din partea Înaltpreasfințitului Hrisovul de binecuvântare „Sfântul Sava de la Buzău”.

Sfântul Ierarh Spiridon, arhiepiscopul Trimitundei, este un sfânt cinstit de Biserica Ortodoxă. A trăit în secolele III-IV, murind în anul 350. Pe lângă literatura vastă pe care a lăsat-o și modelul de viață simplu, este amintit pentru că a explicat, în timpul Primului Sinod Ecumenic unitatea Sfintei Treimi, comparând Sfânta Treime cu o cărămidă, formată din foc, pământ și apă. În acel moment, focul s-a aprins deasupra, pământul a rămas în palmă, iar apa a început să curgă. Sfântul Spiridon este celebrat de Biserica Ortodoxă pe data de 12 decembrie.

Sursă foto: AICI