Actualitate

Lecție de istorie în Parcul Marghiloman. Documente istorice unice sunt expuse la Vila Albatros

Sursa Facebook Centrul Cultural Al Marghiloman

Buzoienii care ies la plimbare, în acest weekend, în Parcul Marghiloman sunt invitați să treacă pentru câteva minute pragul Vilei Albatros. Aici, vor avea parte de o adevărată lecție de istorie.

Vila Albatros găzduiește o expoziție rară de istorie militară, eveniment care celebrează 100 de ani de la crearea primului sistem defensiv regional – ,,O nouă Europă Centrală”. Astfel, la Vila Albatros sunt expuse documente istorice de o importanță majoră pentru țara noastră. În prim plan se află Tratatul de la Trianon, în original, exemplar unic dat Guvernului României în 1920.

“Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” vă invită la o dublă expoziție inedită, cu documente istorice rare, în prim plan fiind chiar Tratatul de la Trianon, în original, exemplar unic dat Guvernului României în 1920. De asemenea, sunt prezentate documente privind colaborarea militară în cadrul alianței defensive dintre România și Polonia, Convenția de alianță defensivă între Regatul României și Regatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor, încheiată la 7 iunie 1921, documente privind colaborarea militară în cadrul Micii Înțelegeri și documente privind colaborarea româno-polonă”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Buzău.

Expoziția va putea fi vizitată sâmbătă și duminică, între orele 09:00 – 19:00, la Vila Albatros. Accesul este gratuit, dar este obligatorie purtarea măștii de protecție.