Actualitate POLITICĂ

O poză cât 5000 de cuvinte! În week-end, politica buzoiană a dat în clocot


Week-end-ul pe care îl traversăm este, foarte probabil, cel mai încărcat final de săptămână din punct de vedere politic din acest an. În timp ce liberalii buzoieni au fost, încă din zori, conectați cu complexul Romexpo din București, acolo unde, în cadrul Congresului Național Liberal se alegea președintele partidului, pesediștii au făcut ultimele eforturi pentru ca referendumul de duminică, pentru unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești, să aducă la urne cât mai mulți buzoieni, chiar și în condițiile în care campania electorală oficială se sfârșise cu o zi înainte.
În acest context, merită observat că social-democrații au stabilit un plan clar pentru a fi cât mai vizibili în punctele cele mai aglomerate ale orașului, în ziua și seara de sâmbătă. De exemplu, într-o fotografie cât 5000 de cuvinte, cum spune o vorbă înțeleaptă din lumea presei, mai mulți pesediști s-au așezat strategic la mesele terasei unui restaurant de pe Cuza Vodă, artera cea mai aglomerată din municipiu sâmbătă dimineața, tocmai pentru a fi văzuți împreună de cât mai mulți cetățeni cu drept de vot dorind să transmită, astfel, electoratului un mesaj de unitate și victorie.

Sursa Facebook Vali Mocanu


Studiind însă, instantaneul obținut de un fotograf bine plasat, constatăm prezența la mese, în jurul primarului Constantin Toma, a președintelui organizației municipale Buzău a PSD, a principalilor săi colaboratori de la municipiu. Lângă edilul șef erau, în poză, printre alții, viceprimarul Oana Matache, consilierul municipal, Oana Gheorghiu, viceprimarul Ionuț Apostu dar și interimarul la șefia filialei județene, senatorul Lucian Romașcanu și, iată, președintele PSD, deputatul Marcel Ciolacu. Lipsește din poză, însă, președintele Consiliului Județean, Emanoil Neagu, dar, totuși, la o masă mai retrasă pot fi văzuți vicepreședintele CJ, Adrian Petre, alături de deputatul Romeo Lungu. Deci, unitatea PSD, este, încă, la nivel de deziterat.

Pentru ca măcar la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” în tribune la meciul de handbal feminin să existe unitate, a fost nevoie de intervenția vicelui Adrian Petre, trimis de președintele Ciolacu, să-l aducă pe Neagu din tribună la loja oficială și să se așeze lângă șeful cel mare PSD, care să-l despartă de edilul șef al municipiului Buzău, Constantin Toma.


Așadar, dacă din punct de vedere politic finalul de săptămână este unul optim, rămâne de văzut dacă week-end-ul în care s-au cules viile, buzoienii au fost dispuși să recepteze mesajele politicienilor așa cum și le-au dorit cei din urmă.