Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

LIPSA MEDICILOR DE LA ATI, FĂRĂ REZOLVARE LA RÂMNICU SĂRAT! Încă un medic a refuzat postul. Același gest, făcut și de un pediatru

Criza medicilor de la Terapie Intensivă, cea mai aglomerată secție în această perioadă de pandemie, pare a fi fără rezolvare. După ce în toamna anului trecut, adică după mai bine de jumătate de an în care doar un singur medic a îngrijit bolnavii în stare gravă din spitalul suport COVID de la Râmnicu Sărat, Direcția de Sănătate Publică a detașat acolo un medic de la Nehoiu, care, în final, nu s-a prezentat la post, în ianuarie 2021, situația s-a repetat.

La un an de la debutul pandemiei, spitalul suport COVID de la Râmnicu Sărat se confruntă cu aceleași mari probleme: lipsa medicilor specialiști ATI și multe solicitări pe această secție. Cel mai aglomerat sector al spitalului are în continuare un singur specialist care mai este ajutat, doar în ceea ce privește acoperirea gărzilor libere, de un medic de la Buzău. Totuși, începutul anului 2021 aducea o speranță că această criză ar mai putea fi diminuată. Unitatea medicală era înștiințată că la Râmnicu Sărat au fost detașați doi tineri rezidenți. Unul acoperea nevoia cea mai mare, Terapia Intensivă, în timp ce al doilea urma să fie angajat pe secția Pediatrie. Din păcate, niciunul dintre cei doi nu s-a prezentat la post. Medicii, care erau din alte județe, au invocat motive personale și au înaintat demisiile.

”Cei doi medici rezidenți ar fi trebuit să se prezinte la post începând cu 1 ianuarie, însă și-au depus demisiile”, a spus pentru sansanews.ro Felicia Vasile, director medical Spitalul Râmnicu Sărat.

Felicia Vasile

În acest context, nici ceilalți medici nu mai rezistă mult. Cu toții cer redeschiderea unității medicale și pentru restul pacienților cu alte afecțiuni. Solicitarea este deja la Direcția de Sănătate Publică dar încă nu a fost primit niciun răspuns. Printre cei mai afectați sunt medicii chirurgi care nu au mai operat de un an de zile.

Felicia Vasile

În plus, surse medicale susțin că unii au început să caute să facă gărzi în altă parte tocmai din dorința de a-și exersa meseria pentru care s-au pregătit.

În prezent la Râmnicu Sărat sunt internați 48 de pacienți, însă spune Felicia Vasile numărul pacienților a crescut de câteva zile pentru că în ultimele două luni spitalul a avut internați pe cele 405 paturi doar 20 de bolnavi COVID.