Actualitate

S-A ÎNTORS IARNA. Ninge în tot Buzăul. Mașină răsturnată pe DN 10. Cum se circulă în județ

Se circulă în condiții de iarnă în județul Buzău unde ninge de mai multe ore.  Pe drumul județean 220 între localitățile Buda și Valea Salciei s-a format polei iar drumarii intervin, acolo.

” Pe drumurile din județul Buzău se circulă în condiții de iarnă, fiind în vigoare o avertizare de ninsori valabilă până joi dimineață.  Pe drumul județean 220 între Buda și Valea Salciei a fost sesizat polei și s-a solicitat intervenția drumarilor. Polițiștii acționează pentru fluidizarea traficului și pentru prevenirea accidentelor rutiere”, a declarat miercuri dimineață purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Mari Vrapciu.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile dar și a vitezei, un  șofer din Berca a scăpat mașina de sub control și s-a răsturnat în afara șoselei, pe DN 10.

”A fost sesizat un singur eveniment rutier, în această dimineață, la ieșire din Buzău spre  Brașov, pe DN 10. Un șofer de 54 de ani din Berca ar fi pierdut controlul asupra direcției, împrejurare în care autoturismul s-a răsturnat în afara părții carosabile”, a mai declarat Vrapciu.

Polițiștii recomandă atenție maximă la volan. Chiar dacă zăpada nu s-a depus peste tot, șoseaua e umedă și poate ridica probleme. Asta cu atât mai mult cu cât unii dintre șoferi au înlocuit cauciucurile de iarnă cu cele de primăvară, sperând că nu vom mai avea parte de vreme rea.

Județul Buzău este până joi dimineață sub avertizare cod galben de ninsori. Meteorologii spun că va fi mai frig decât normalul perioadei și va ninge, zăpada urmând să se depună în strat consistent, pe alocuri.