Actualitate

LIVE TEXT: Vizita lui Marcel Ciolacu în Buzău, în ziua în care Ținutul Buzăului devine geoparc UNESCO

UPDATE: 13.20 Conferința de presă susținută la GeoGate, LIVE:

UPDATE: 13.10 Marcel Ciolacu a ajuns în urmă cu puțin timp la GeoGate, în comuna Berca. Aici este, practic, poarta de intrare în Ținutul Buzăului, care astăzi va deveni, oficial, geoparc UNESCO. Aici a ajuns și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu. Înalții oaspeți au fost întâmpinați de președintele ANTREC Buzău, Cristina Partal. Lucian Romașcanu și Marcel Ciolacu urmează să susțină în scurt timp și o conferință de presă.

UPDATE: 11.30 Acțiunea de plantare s-a încheiat, iar Marcel Ciolacu, alături de delegația oficială ce îl însoțește, din care fac parte și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, au plecat spre comuna Berca, unde va avea loc a vizită la GeoGate. Înainte de a pleca de la Frasinu, Ciolacu a făcut și câteva declarații, referindu-se atât la campania de împădurire, cât și la mai multe teme de interes.

UPDATE: 11.00 La Frasinu au fost plantați deja primii arbori. Este vorba despre puieți de stejar roșu și frasin. În total vor fi plantați 1000 de puieți.

Potrivit șefului Ocolului Silvic Buzău, Constantin Jeleriu, este vorba despre completări, fiind înlocuiți puieții plantați în trecut, care între timp s-au uscat.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, se află astăzi într-o vizită în Buzău, care vine într-o zi extrem de importantă pentru județ: ziua în care Ținutul Buzăului primește, oficial, statutul de geoparc UNESCO.

Ceremonia de introducere a Ținutului Buzăului în patrimoniul UNESCO este precedată de mai multe evenimente la care ia parte Marcel Ciolacu. Primul pe listă este o acțiune de plantare de copaci în zona Frasinu. Liderul social-democrat a ajuns în urmă cu puțin timp la Frasinu.