Actualitate

Locuință provizorie pentru o femeie din Viperești. Ce s-a întâmplat cu casa ei

Necazurile parcă se țin lanț de o femeie din satul Ursoaia, comuna Viperești. Rămasă singură, după moartea soțului, bătrâna a ajuns pe drumuri în plină iarnă. Casa în care stătea a fost mistuită de flăcări săptămâna trecută. De atunci, femeia a fost găzduită de vecini, însă iarna este lungă și bătrâna nu vrea să fie o povară.

Din fericire, a fost găsită o soluție astfel încât femeia să aibă din nou propriul cămin. Astăzi, în satul Ursoaia a fost dus un container, din logistica deținută de Instituția Prefectului, pentru situații de criză,  pe care, cu ajutorul autorităților locale , să-l amenajeze astfel încât bătrână să aibă un acoperiș deasupra capului și să nu ducă lipsă de nimic pe timpul iernii.

”Imediat cum am aflat situația femeii din satul Ursoaia, rămasă fără casă în urma unui incendiu de proporții, am decis să intervenim în sprijinul ei. Am dispus ca un modul de tip container să fie dislocat în zonă, Primăria l-a luat în custodie și a acționat rapid pentru amplasarea lui, astfel încât localnica respectivă să-și poată amenaja o locuință provizorie. E bine, iată, că dispunem de aceste facilități logistice pentru situații de criză, pentru că astfel putem veni în sprijinul celor loviți de greu. Totodată,  remarc capacitatea rapidă de reacție și organizarea impecabilă a ISU Buzău.Nu ne este permis să rămânem indiferenți în fața greutăților oamenilor peste care s-a abătut necazul. În momentele de cumpănă, ajutorul nemijlocit poate aduce speranța semenilor că, până la urmă, va fi bine”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea .