Actualitate

(UPDATE) Deschis la Permise și Înmatriculări. A doua sâmbătă în care buzoienii se pot prezenta la ghișee, fără programare

UPDATE: Peste 600 de solicitări venite din partea șoferilor buzoieni au fost soluționate de angajații de la Permise și Înmatriculări astăzi și sâmbăta trecută, adică în cele două zile de weekend în care ghișeele au fost deschise.

“Prin efortul suplimentar al colegilor de la S.P.C.R.P.C.I.V. au fost procesate, în cele două zile de sâmbătă în care s-a lucrat suplimentar, peste 600 de solicitări ale buzoienilor. Faptul că astăzi au fost doar 60 de solicitări de numere provizorii ne demonstrează că urgențele au fost, în mare parte, rezolvate.Totodată, ne bucurăm că am putut onora în aceste două sâmbete peste 100 de înmatriculări permanente”, a precizat prefectul județului, Daniel Țiclea .

UPDATE: Sute de buzoieni au profitat de faptul că în ziua lor liberă este deschis la Permise și Înmatriculări, așa că s-au prezentat de la prima oră la ghișee pentru a solicita preschimbarea permisului sau înmatricularea unui vehicul. În primele 3 ore de la momentul deschiderii ghișeelor, la S.P.C.R.P.C.I.V s-au prezentat circa 280 de persoane.

“La aceasta oră, sunt în flux operațiuni pentru 150 preschimbări permise de conducere și pentru că la numere roșii/radieri au fost doar 80 de solicitări, am dispus să se onoreze și solicitările celor 50 de persoane care au venit pentru înmatriculare permanentă.
Toată lumea a fost tratată cu respect, toate cererile au fost sau sunt pe cale de a fi rezolvate.
Mulțumesc colegilor pentru efortul de a veni în weekend la serviciu, dar și oamenilor, pentru modul ordonat, normal, în care se desfășoară operațiunile la ghișeele S.P.C.R.P.C.I.V.”, declară prefectul județului Daniel-MarianȚiclea.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Deși este weekend, angajații Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor vor fi la serviciu și astăzi. Este a doua sâmbătă în care ghișeele vor fi deschise pentru a permite buzoienilor care au nevoie să își înmatriculeze o mașină sau de preschimbarea permisului de conducere să obțină rapid documentele. Buzoienii se vor putea prezenta la ghișeele serviciului de pe strada Simila până la ora 14:00, fără programare.

Deschis la Permise a fost și sâmbăta trecută. Atunci, aproape 250 de persoane au profitat de această oportunitate și s-au așezat la rând. Până la ora 12:30, toate cererile fuseseră soluționate.

Dacă și astăzi se va întâmpla la fel, măsura deschiderii ghișeelor în weekend ar putea fi prelungită.

“Prefectul județului, Daniel Marian Țiclea, a dispus ca și sâmbătă, pe 26 noiembrie 2022, ghișeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor să fie deschise, măsură care ar putea fi prelungită, dacă își va dovedi, în continuare, utilitatea”, a anunțat Instituția Prefectului-Județul Buzău.

Solicitările la nivelul Serviciului Permise și Înmatriculări sunt însemnate. De exemplu, în zilele de miercuri, joi și vineri sunt deschise câte două ghișee, fiind preschimbate câte 50 de permise la fiecare ghișeu, în fiecare zi. Iar situația se va menține o bună perioadă de acum înainte, în condițiile în care, în următoarele 3 luni, peste 6 000 de permise de conducere trebuie preschimbate. Un volum de muncă destul de mare pentru angajații serviciului, ținând cont de deficitul de personal.

“În limita resursei umane disponibile, căutăm în permanență soluții pentru a reduce termenele și a rezolva cât mai mult din presiunea care există asupra acestui serviciu. Din 21 de posturi din organigramă, avem 6 posturi vacante, un postnatal și numai din resursa disponibilă trebuie să ne descurcăm și să acordăm concediile de odihnă sau de antenă, obligatorii. Pentru cele 6 posturi vacante avem disponibilitatea transferului din  structurile MAI și sper ca într-un termen scurt să avem rezultate în sensul de a se încadra prin transfer cât mai multe posturi”,a subliniat prefectul Daniel Țiclea.