Actualitate POLITICĂ

Lovitură cu mantă: accesul mașinilor de intervenție, imposibil pe străzile adiacente bulevardului Unirii

Resistematizarea Bulevardului Unirii nu a creat probleme doar pe artera respectivă, ci și pe străzile adiacente unde creează motive de îngrijorare riveranilor. Aglomerația care s-a creat din ocuparea haotică a străzilor de mașinile care nu mai pot fi parcate pe Unirii obturează trecerea mașinilor mari cum ar fi cele de pompieri.

Buzoienii de pe aceste străzi sunt îngrijorați că, la nevoie, mașinile de intervenție cu gabarit mare ar întârzia, din cauză că nu au acces pe unele străzi. Iată o fotografie transmisă de o buzoiancă, pe o rețea de socializare care arată exact o situație în care accesul unei mașini de pompieri sau a unei ambulanțe ar fi problematic. Imaginea surprinde o stradă din spatele blocurilor de pe Unirii:

Sursa foto: Facebook/Claudia Cristea

”Cine rezolvă acest puzzle din parcarea de pe Unirii sud? Dar daca Doamne fereste se intampla ceva mai grav ? O ambulanță sau pompierii cum intra? ”

întreabă autoarea postării.

Aceeași problemă a fost reclamată și de mai mulți cetățeni care au luat parte, joia trecută, la Caravana Cartierelor, organizată în zona 1 Decembrie-Vulcan. Circa 50 de buzoieni au răspuns invitației liberalilor și și-au expus problemele de care se lovesc zilnic.

Într-o postare pe Facebook, senatorul PNL de Buzău Vlad Mircea Pufu arată că oamenii au semnalat o serie de situații care țin de infrastructura rutieră, de la aglomerația de pe străzile adiacente bulevardului Unirii până la problema locurilor de parcare.

”Indiferent în ce parte a orașului am ajuns până acum, o nemulțumire e constantă: locurile de parcare sunt insuficiente, iar cele existente sunt supralicitate. Cetățenii s-au plâns inclusiv că procedura licitației de atribuire este defectuoasă și lipsită de transparență. Oamenii au semnalat și o serie de situații punctuale, multe dintre ele legate de infrastructura rutieră. De exemplu, ni s-a adus la cunoștință că pe Bulevardul Republicii, după asfaltare, s-au scufundat capacele de canal. Asfaltările nu au ajuns, în schimb, pe străzile Constantin Brâncoveanu și M. Kogălniceanu, fiind reclamată și problema iluminatului stradal, dar și lipsa unui loc de joacă pentru copii. Pe strada 1 Decembrie 1918, deși s-au făcut săpături, vechile țevi de apă nu au fost schimbate. De asemenea, cetățenii s-au plâns de disconfortul pe care îl creează aglomerația de pe străzile adiacente Bulevardului Unirii și de faptul că accesul mașinilor de intervenție, precum cele de pompieri ori ambulanțe, este imposibil”, a scris senatorul liberal.

Tot în cadrul întâlnirii respective, oamenii au semnalat și o situație legată de pistele de biciclete.

”O altă situație semnalată a vizat noile piste pentru biciclete, care nu sunt suficiente și, un lucru important, nu leagă puncte importante din oraș. Totodată, oamenii s-au arătat nemulțumiți că pe Republicii există pistă doar pe un sens”.