POLITICĂ

LUCIAN ROMAȘCANU, PSD: PARLAMENTUL FĂRĂ PMP, UN ACT DE IGIENĂ POLITICĂ

“Dacă PMP nu intră în Parlamentul României, va fi un act de igienă și de dreptate politică.” Este mesajul transmis de senatorul PSD de Buzău, Lucian Romașcanu, în așteptarea rezultatelor finale ale scrutinului de duminică, 6 decembrie.

Într-o intervenție în direct la Focus TV, senatorul Lucian Romașcanu a vorbit despre victoria obținută în județul Buzău de social democrați, care au asigurate 4 mandate de deputați și două de senator. PSD ar mai putea obține încă un mandat de deputat în cazul în care calculele de până acum se vor schimba radical, în funcție de rezultatul PMP. Lucian Romașcanu spune însă că în acest moment mai important ar fi ca PMP să nu atingă pragul electoral și să rămână fără locuri în Legislativ, decât ca PSD să obțină 5 mandate de deputați. Social democratul a avut un mesaj extrem de dur legat de adversarii politici de la PMP.

“Știți că acest partid este condus de un personaj care a trecut cam prin toate partidele de pe scena politică, mai puțin UDMR, cred, care înțelege politica prin prisma interesului personal, nu există o raportare la un program bazat pe nevoile românilor. Personajul cu pricina, odată ajuns în Parlament, singura cuvântare în 3 mandate a fost depunerea jurământului. Este evident că nu are ce să caute un asmenea tip de abordare politică în Parlament. Dacă PMP nu intră în Parlamentul României, va fi un act de igienă și de dreptate politică pentru că au rămas încremeniți în politica anilor 90. E mai importantă igiena politică decât câștigul PSD în acest moment. Cred că Parlamentul va fi mai curat. Cineva care aplică metode politice ale anilor 90, lucru pe care l-au făcut și cei de la PRO România în Buzău, nu are ce căuta acolo, voturile se câștigă cu mesaj, cu dialog cu oamenii, nu cu altfel de lucruri care în mod normal, în condiții de flagrant, sunt sancționate penal.”

Senatorul PSD a vorbit și despre ieșirea PRO România din Parlament.

“Și în ceea ce privește PRO România, cred că s-a făcut un act de dreptate. Victor Ponta a fost cel care a încercat să distrugă, și a contribuit semnificativ la problemele de imagine ale PSD, n –a avut o coerență în ceea ce făcea, nu a avut altceva în minte decât un plan personal, iar acest lucru a fost sancționat. Cred că Parlamentul va fi unul mai curat, mai profesionist, mai dedicat interesului public în contextul în care PMP și PRO România nu vor intra în Parlament.”