Actualitate

MAGAZINE ȘI PIEȚE DESCHISE, ÎN PLINĂ PANDEMIE. Polițiștii au închis, duminică, Talciocul

Magazine deschise și după ora 21, piețe cu activitate ca înainte de pandemie. Este ceea ce au descoperit polițiștii din Buzău în ultimele două zile.

În total, în weekend, polițiștii au executat 20 de acțiuni punctuale în care au fost verificate peste 200 de unităţi comerciale şi agenţi comerciali, în 150 de locaţii. Pentru neregulile depistate, oamenii legii au aplicat 316 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 269 de persoane au fost amendate pentru că nu purtau masca de protecție, iar 38 pentru că ieșiseră din casă pe timpul nopții, deși nu aveau un motiv bineîntemeiat. Valoarea totală a sancţiunilor  a fost de peste 66.000 de lei.

Printre altele, polițiștii au descins la un magazin care primea clienți deși era mult după ora 21:00, dar și la o unitate de alimentație publică din municipiu care, potrivit legii, trebuia închisă în această perioadă, dar nu se întâmplă așa. De asemenea, polițiștii au ajuns în Talciocul din municipiul Buzău. Târgul funcționa în continuare, zeci de persoane -comercianți și clienți- fiind în incinta Talciocului duminică dimineață.

Pentru toate neregulile, polițiștii au aplicat amenzi de mii de lei administratorilor.