Actualitate Social

MAI PUȚINE BILETE ÎN STAȚIUNILE BALNEARE! Cu cât a redus pandemia numărul tratamentelor

Pandemia a redus dramatic numărul tratamentelor balneare. Pe de o parte numărul biletelor repartizate prin Casa Județeană de Pensii Buzău a fost cu aproape 50% mai mic decât în 2019, iar pe altă parte, gradul de valorificare al acestora a scăzut, față de anul trecut, cu aproape 20 de procente.

Situația exactă o arată cifrele oficiale comunicate de Casa Județeană de Pensii Buzău conform cărora, în primele 9 luni acestui an, județului nostru i-au revenit 1.670 de bilete, față de 3.008 câte a primit în urmă cu un an. În ciuda numărului foarte mic de bilete în comparație cu repartizările anterioare, pensionarii nu s-au mai înghesuit să plece la tratamentele balneare. Din luna iulie, când stațiunile balneoclimaterice au fost redeschise, după o pauză de aproape patru luni, foarte multe persoane care aveau bilet obținut, și chiar plătit, au renunțat la locul în stațiune de teama infecției cu SARS-CoV-2.

Astfel, în primele nouă luni ale lui 2020 s-a reușit valorificarea a 1.282 de bilete, rezultând un grad de valorificare de 76,8%, față de 97,7% cât a fost înregistrat în 2019.

Cele mai multe solicitări pentru bilete de tratament au fost pentru stațiunea Sărata Monteoru, adică mai aproape de casă. Plecări au fost și în Vatra Dornei, Amara, Băile Felix, Slănic Prahova și Căciulata dar și în stațiunile de pe litoralul românesc.