Actualitate

MAMĂ ȘI FIICĂ, ACUZATE DE PROXENETISM. Ani buni, au trimis să se prostitueze tinere din Buzău și Brăila

Mamă și fiică din localitatea  buzoiană Balta Albă,  în vizorul polițiștilor pentru fapte de proxenetism. Cele două, alături de un cunoscut, racolau tinere pe care le  trimiteau să se prostitueze atât în Buzău cât și în afara țării.

Joi, polițiștii cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, efectuează două  percheziții domiciliare în municipiul Buzău și în comuna Balta Alba. Sunt vizate locațiile pe care cei trei suspectați de proxenetism le foloseau în afacerile lor ilegale. Perchezițiile se desfășoară în baza mandatelor emise de Judecătoria Râmnicu Sărat.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2015- 2021,  cele două, mamă și fiică, și un cunoscut de-al lor, cu toții având vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, ar fi determinat și înlesnit  practicarea prostituției pentru 4 tinere, pe teritoriul Germaniei și în România, obținând foloase materiale.  În fapt, victimele, care sunt din Buzău și din Brăila, erau așa zise prietene de-ale tinerei de 18 ani, care le spunea că le ajută să-și găsească de de lucru, dar le trimitea să-și vândă trupul.

La finalul perchezițiilor care au loc joi dimineață, suspecții vor fi duși la audieri, la sediul Poliției. Anchetatorii urmează să stabilească ulterior dacă indivizii au mai făcut și alte victime dar și ce foloase materiale au obținut de pe urma acestei afaceri ilegale.