Actualitate

Mâncare artizanală gătită de producătorii din Ținutul Buzăului. Bunătățile, prezentate la târgul organizat pe drumul spre Vulcanii Noroioși

Un festival al aromelor și un show culinar prin care se va deschide sezonul trufelor! Asta vă așteaptă, în acest weekend, la cea de a doua ediție a târgului Piața Artizanilor. Organizatorii promit o bătălie a gusturilor între cele mai sofisticate preparate artizanale gătite de producătorii locali din zona Ținutului Buzăului. Tema principală va fi gourmet street food, iar vizitatorii târgului vor fi întâmpinați cu bunătăți pentru toate gusturile.

Pentru gurmanzi vor fi gătite sarmale de capră, quiche carpatine vegetariene, ciorba de babic, pizza fritta cu produse locale sau platouri de brânzeturi artizanale. Nu au fost uitați nici iubitorii de dulciuri astfel că pentru ei, la Piața Artizanilor, vor fi pregătite deserturi tradiționale absolut delicioase cum ar fi gogoși, plăcinte cu fructe sau chiar înghețată artizanală. 

Un loc special pe tarabe îl vor avea dulcețurile, în zeci de sortimente, de la cele tradiționale până la amestecurile de miere și petale de trandafir.

”Una dintre specialitățile celei de-a doua ediții va fi un show culinar și deschiderea sezonului trufelor în județul Buzău”, anunță organizatorii.

Mâncarea locală bună are nevoie și de băuturi locale bune. La Piața Artizanilor găsiți băuturi artizanale, vin bio și sucuri proaspete de fructe. De asemenea, în acest weeekend puteți degusta bere artizanală dar și mied, băutura dacilor.

Evenimentul a ajuns la a doua ediție și își propune că promoveze bunătățile și frumusețile Ținutului Buzăului.

”Organizat de Comunitatea Slow Food Buzău în colaborare cu Geoparcul UNESCO ȚinutulBuzăului , târgul este un concept unic care are ca obiectiv promovarea Buzăului ca destinație culinară și stimularea economiei locale. Evenimentul “Piața Artizanilor” este primul târg din România care are standuri construite din materiale reciclabile, aliniindu-se astfel la angajamentul comunității Slow Food față de sustenabilitate și responsabilitate față de mediu. Membrii comunității lucrează împreună pentru a refolosi uși vechi și alte materiale de construcție pentru a construi standurile, care vor oferi o modalitate mai durabilă și mai ecologică de a prezenta produsele și bunurile locale!, informează Slow Food Buzău, organizatorii evenimentului.

Evenimentul este organizat pentru întreaga familie astfel că pentru cei mici organizatorii vor avea ateliere de pictură de apă/ pictură sau creație jucării handmade.

La plecare, vizitatorii pot lua cu ei un suvenir realizat de meșterii locali care vor expune în cadrul târgului.

”Piața va găzdui, de asemenea, o expoziție de produse meșteșugărești și artiști locali. Această expoziție are ca scop evidențierea talentului artistic din cadrul comunității și sensibilizarea cu privire la importanța susținerii artizanilor locali. Pe lângă expozițiile de produse alimentare și de artă, “Piața Artizanilor” va fi un eveniment de familie, oferind ateliere pentru copii”

“Piața Artizanilor” va avea loc pe 10/11 iunie, între orele 10-17.00, în curtea din spatele fostului Infopoint Turistic/ teren lângă Hanul Moara Veche, vis-a-vis de școala din Berca, pe drumul spre Vulcanii Noroioși. Intrarea este liberă.