Actualitate

Ursul prins la furat de …cireșe! S-a întâmplat într-o comună de lângă Râmnicu Sărat

În goana după hrană urșii atacă teritorii noi. S-a întâmplat și în Podgoria, o comună de lângă municipiul Râmnicu Sărat, unde până în acest an nu au fost niciodată atacuri de urși. Totuși, un localnic din Oratia s-a trezit cu animalul sălbatic în cireșul pe care îl are în spatele casei.

”Noi nu am avut urși în comună. Dar de vreo lună ne tot dau târcoale. Seara trecută, un urs a intrat într-o gospodărie. Nu a stricat nimic pentru că a fugit când a auzit zgomot. Din câte mi-au povestit oamenii, acum câteva săptămâni au fost niște stupi puși la marginea pădurii și atunci ar fi venit prim dată. Apoi au fost luați stupii, iar acum ursul ar fi venit la cireșe”, ne-a povestit primarul comunei Podgoria, Marius Chiru.

Oamenii din Podgoria sunt speriați așa că acum își iau toată măsurile de siguranță pentru a se apăra de fiara sălbatică. În plus, în zona în care a atacat ultima dată, primarul a decis să amplaseze o cameră de supraveghere pentru a prinde ”hoțul nepoftit”. Localnicii au fost atenționați să sune la 112 imediat ce văd ursul în comună.

”Dragi podgoreni !….Pe raza Comunei Podgoria avem ceva musafiri nepoftiți. Aseară, în jurul orei 22 , în urma unui apel la 112 , s-a intervenit pentru alungarea ursului. Din informațiile primite se pare că ne dau târcoale cinci, șase urși, un exemplar fiind chiar ursoaică cu pui ce poate deveni foarte periculoasă. Și în seara asta se va amplasa o cameră pentru supraveghere….ÎN CAZUL IÎN CARE OBSERVATI CEVA SUSPECT, SUNATI IMEDIAT LA 112. Voi fi anunțat pentru a constitui imediat comisia formată din jandarmi, vânător, medic veterinar. NU VĂ PUNETI VIATA IN PERICOL ! ANUNȚAȚI IMEDIAT PRIN 112 SĂ PUTEM LUA MĂSURILE LEGALE. Cu multă stimă !”, a scris primarul din Podgoria pe Facebook.

Edilul spune că în pădurea din apropierea comunei sunt și șacali dar și mistreți iar numărul acestora este de ordinul sutelor.