Actualitate POLITICĂ

MANDATELE CONSILIERILOR JUDEȚENI AU FOST VALIDATE! Când va fi învestit Petre Emanoil Neagu în funcția de președinte CJ

Mandatele consilierilor județeni au fost validate Tribunalul Buzău astfel că, marți, 27octombrie, la o lună de la alegerile locale, va avea loc și ceremonia de constituire a noului Consiliu Județean. Ședința se va desfășura la sediul Consiliului Județean Buzău, în Sala Mare, iar ceremonia va cuprinde, de asemenea, și învestirea în funcție a lui Petre Emanoil Neagu, aflat la al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean.

În urma voturilor obținute la scrutinul din 27 septembrie, echipă din următorii 4 ani la Consiliul Județean se compune din 21 de consilieri, reprezentanți ai Alianței PSD Pro România, 7 oameni de la PNL și 4 consilieri de la PMP.

Aproape jumătate dintre viitorii consilieri județeni, mai exact 15, sunt de fapt vechii consilieri.  Există însă și oameni noi care vor fi pentru prima oară în postura de consilier județean. Au primit mandate de consilier județean Felix Rache de la Pro România, Viorel Ștefu de la PNL, deputatului PMP  Adrian Mocanu i-a revenit, de asemenea, un mandat de consilier județean, dar și lui Claudiu Corcodel. Lista integrală a candidaților o puteți citi pe sansanews.ro.

Cu 21 în Consiliul Județean, PSD va avea majorități calificate și nu va avea nici o problemă în a-și trece proiectele.