POLITICĂ

ORGANIZAȚIILE LOCALE ALE PNL BUZĂU AU LIBER LA ALIANȚE. Există totuși o excepție

Organizațiile locale ale PNL Buzău au liber să facă alianțe pentru stabilirea unor majorități în consiliile locale. Dar există și o excepție: liberalii nu se vor alia cu PSD. Invitat în studioul Focus FM, liderul interimar al PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, a anunțat că liberalii exclud orice formă de colaborare cu social-democrații în plan local. Liberalii buzoieni de la județ le dau însă mână liberă celor din organizațiile locale să negocieze majoritățile politice în consiliile locale. Practic, consilierii liberali aleși în urma scrutinului din 27 septembrie pot bate palma cu orice partid, mai puțin cu PSD.    PNL Buzău a luat această decizie pentru că oamenii din teritoriu știu cel mai bine care sunt nevoile comunității, iar negocierile politice nu vor fi condiționate de la centru sau de la județ.

“La nivel local, fiecare își face orice alianță normală pt crearea unei majorități, bineînțeles cu excepția PSD, pentru că specificul local îl știu doar oamenii care trăiesc acolo și oamenii care au votat. Oamenii au votat acolo fie stânga, fie dreapta, este normal ca acolo să se discute. Eu n-am venit aici să tranzacționez voturile oamenilor, de la Cochirleanca să le duc la Padina, am venit cu această abordare: oamenii sunt suverani, oamenii au votat într-o comunitate, și noi, ca lideri de partid, nu avem dreptul să luăm voturile oamenilor și să le negociem sau să le tranzacționăm pe o înțelegere politică. Decizia noastră este să respectăm decizia comunității ca la nivel local fiecare să-și facă alianțele așa cum crede de cuviință pentru dezvoltarea comunității, dar cu această excepție: de a nu susține candidații PSD-ului.” , a declarat la Focus Fm, președintele interimar al PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

Practic, liberalii pot crea majorități cu orice partid sau alianță care are consilieri aleși în urma scrutinului din 27 septembrie, cu excepția PSD. În acest fel, prin crearea unor majorități în consiliile locale, în funcție de structura acestora, există posibilitatea chiar ca PNL să poată negocia unele posturi de viceprimari. Liderul liberalilor buzoieni spune că numai așa se vor putea dezvolta comunitățile locale.

“Mesajul pe care l-am transmis tuturor organizațiilor noastre este de a nu negocia voturile oamenilor care i-au susținut și de a găsi soluții locale acolo pentru dezvoltarea comunității. Ei știu cel mai bine ce e bine pentru satul, pentru comuna în care trăiesc și ce proiecte sunt necesare acolo. Nu e dreptul nostru de a interveni acolo și de a stabili ceva contrar voinței oamenilor.”

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Daca se mai aliaza cu psd, asa cum au facut in ultimii 4 ani, nu vom vota PNL! Deja Buzaul e “condus” de oameni needucati, slab informati, incapabili sa se desprinda de spiritul de turma, cei care ne-au stabilit soarta si viata pentru viitorii patru ani, din nou. Oamenii nemultumiti, dar educati, realisti, cerebrali, au stat in case, nu au mers la vot. PNL ar trebui sa -si faca o analiza interna, sa stabileasca de ce oamenii cu carte nu au mers la vot la Buzau, lasand orasul la cheremul psd.