Actualitate

MAREA I-A CHEMAT LA EA! Tineri prinși în drum spre litoral, deși erau în arest la domiciliu

Excursie încheiată cu dosar penal. Doi tineri din Vrancea, unul de 17 ani, celălalt de 18, au fost prinși în tren la Buzău, deși ei figurau în arest la domiciliu, fiind cercetați pentru comiterea mai multor furturi.

Tinerii, puși pe distracție, nu s-au consolat cu ideea că nu pot părăsi domiciliul. Au căzut de acord să evadeze și să plece spre litoralul Mării Negre, pentru un week-end pe cinste. Așa că au plecat nestingheriți de acasă, s-au urcat în tren și au așteptat să ajungă la mare. Numai că planul le-a fost dat peste cap de polițiștii din Buzău. În trenul care trebuia să-i ducă la Constanța, oamenii legii le-au cerut documentele de identitate, însă, în acel moment, cei doi adolescenți au început să se fâstâcească. Au încercat să-și ascundă identitatea, dându-le polițiștilor numele unor rude. Însă, în urma verificărilor, oamenii legii au stabilit excat cine sunt cei doi vrânceni. Le-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Fals privind identitatea”, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului.

Totodată, au fost informate autoritățile vrâncene cu privire la faptul că cei doi tineri nu au respectat măsura arestului la domiciliu. Vrâncenii dornici de distracție au fost duși din nou la domiciliu, având interzis să părăsească locuința. Între timp a fost sesizată și instanța care va stabili dacă se impune luarea unei alte măsuri după ce tinerii cercetați pentru mai multe furturi au încălcat măsura arestului la domiciliu.