Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

DECIZIA CEA MAI AȘTEPTATĂ DE RÂMNICENI SE IA ÎN CÂTEVA ZILE. Acum se analizează totul

În timp ce zilnic în Buzău apar noi și noi cazuri de coronavirus, autoritățile de sănătate publică fac analize pentru a vedea dacă, la trei luni de la debutul pandemiei, este posibilă redeschiderea Spitalului Municipal Rm Sărat pentru pacienții non-COVID. Specialiștii DSP analizează cifrele și modul în care ar putea fi refăcute circuitele din spitalul suport.

Reprezentanții DSP au cerut conducerii Spitalului Rm. Sărat să vină cu un plan concret privind reamenajarea saloanelor și refacerea circuitelor din spital. Personalul medical trebuie împărțit în două categorii clare, o parte care îngrijește pacienții diagnosticați cu coronavirus și o parte care se ocupă de restul bolnavilor. Trebuie asigurate vestiare, grupuri sanitare și căi de acces separate pentru personal, alimente, evacuare deșeuri. Reprezentanții DSP Buzău vor analiza atent propunerile conducerii Spitalului Rm Sărat iar săptămâna viitoare vor merge pe teren pentru a vedea clar dacă unitatea spitalicească poate primi în siguranță și alți pacienți în afara celor confirmați cu infecție cu coronavirus.

“O să avem niște discuții cu conducerea Spitalului Rm. Sărat, și ulterior, săptămâna viitoare, vom merge acolo. Ordinul Ministerului Sănătății așa prevede: este nevoie de circuite separate, trebuie personal medical. Facem o analiză a situației și după aceea vedem ce măsuri putem lua, să vedem dacă Spitalul Municipal poate îndeplini condițiile, să rămână o parte de COVID și o parte non-COVID.” a declarat pentru șansanews.ro, directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

În țară, spitalele au început ușor, ușor, să- și deschidă ușile pentru toți pacienții. De pildă, în Secția de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara sunt internați din nou bolnavi care nu suferă de coronavirus.

Reluarea activității normale în Spitalul Municipal a fost solicitată în ultima lună de râmniceni și autoritățile locale, dar și de oamenii din comunele învecinate, care apelau la ajutorul medicilor din municipiu pentru tratarea afecțiunilor cu care erau diagnosticați. În ultimele luni, odată cu transformarea spitalului în unitate suport pentru tratarea pacienților COVID 19, bolnavii cronici sau cu alte afecțiuni au fost nevoiți să străbată kilometri întregi până la Buzău sau la spitale din alte orașe. Autoritățile din Rm. Sărat au depus memorii peste memorii la Ministerul Sănătății, însă fără răspuns până acum.

Spitalul Municipal Rm Sărat deservește, în mod normal, circa 90 000 de persoane.