Actualitate

Mașini, distruse de furtună. Buzoienii se întreabă cine plătește daunele. Răspunsul Primăriei Buzău

Furtuna care s-a abătut, în această după amiază, asupra municipiului Buzău, a pus la pământ zeci de copaci. În cădere, arborii au distrus mașini parcate în apropiere. Pompierii abia au făcut față solicitărilor venite din partea proprietarilor de autoturisme distruse. Până la ora publicării acestui material, cel puțin șase astfel de solicitări fuseseră soluționate de echipajele ISU Buzău.

La scurt timp după ce furtuna a încetat, rețele de socializare s-au umplut cu fotografii care surprind mașinile prinse sub copacii grei doborâți de vânt.

Reprezentanții Primăriei Buzău au contabilizat și ei , în teren, efectele furtunii și situațiile în care arborii bătrâni au fost puși la pământ, în timpul vijeliei.

Ionuț Apostu

Furtuna a doborât arbori atât în parcuri, în special în Parcul Crâng, cât și în mai multe cartiere ale orașului.

Proprietarii de mașini avariate care nu au asigurări CASCO vor avea de suportat pagubele din propriul buzunar. Oamenii se întreabă, însă, cine îi va despăgubi.

”NU Primăria Buzău!”, care trebuie să se îngrijească de toaletarea acestor copaci astfel încât să fie evitate incidentele. Iată răspunsul dat de viceprimarul Ionuț Apostu!

”Din păcate, procedural Primăria nu poate plăti astfel de daune decât în urma unor sentințe judecătorești”  a spus viceprimarul Ionuț Apostu.

Ionut Apostu

Cu alte cuvinte, proprietarii fie se înarmează cu răbdare și se angajează într-un proces de durată, fie suportă reparațiile din buzunarul propriu.