Actualitate

Mecanic de locomotivă, drogat în timpul serviciului

Testări fulger în stația CF Buzău încheiate cu dosare penale! Un mecanic de locomotivă a fost depistat pozitiv la canabis de reprezentanții CFR Călători care au desfășurat miercuri, 27 septembrie, un control la Buzău tocmai pentru a scoate la suprafață astfel de situații în care angajații ar putea desfășura serviciul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

De asemenea, alți doi angajați care desfăşurau activităţi de manevră au refuzat testarea pentru depistarea substanţelor psihoactive, celor în cauză fiindu-le întocmite dosare penale, informează Agerpres.“În urma acestor acţiuni de control, un mecanic de locomotivă a fost depistat pozitiv la substanţa THC (canabis) la testarea rapidă, iar alţi 2 mecanici de locomotivă care desfăşurau activităţi de manevră au refuzat testarea pentru depistarea substanţelor psihoactive, ulterior refuzând şi prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea substanţelor psihoactive în sânge. Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracţiunilor de prezenţă la serviciu sub influenţa substanţelor psiohactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal) şi neîndeplinirea datoriilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal.)”, precizează sursa citată de Agerpres.

CFR Călători informează că astfel de controale vor continua. Până acum s-au mai făcut testări și pe raza sucursalelor Bucureşti, Craiova şi Cluj.