Actualitate Tineri pentru România

Medaliați la ”Wimbledon-ul” dansului sportiv! Doi buzoieni au reușit o performanță uluitoare

Un maraton al dansului sportiv mondial încheiat cu o ploaie de medalii! Este rezultatul uluitor obținut de România la German Open Championschips, o competiție la fel de importantă pentru dansatori așa cum este ”Wimbledon’’ pentru tenis, o întrecere sportivă de unde românii s-au întors cu 10 medalii de aur, 8 medalii de argint și 7 medalii de bronz. Palmaresul a clasat țara noastră pe locul I pe națiuni la număr de medalii obținute, depășind cu detașare țări cu tradiție în Dans Sportiv.

La această performanță demnă de toate aplauzele au contribuit și doi copii din Buzău, La doar 10 anișori, Tudor Oprea și Daria Clopoțel au adus prima medalie mondială pentru Buzău în Dans Sportiv.

”Pentru prima dată în istoria Clubului Vibe dar și a județului Buzău, aducem FINALA cu medalia de BRONZ și semifinala cu locul 10, la categoria Copii 10 -11 ani / Juvenile II prin perechea Tudor Oprea și Daria Clopoțel! Este prima medalie mondială pentru Buzău în Dans Sportiv. Antrenorii care au făcut posibil acest rezultat istoric pentru Clubul Vibe și pentru comunitatea buzoiană sunt Alin Ion și Alexandra Darie, care printr-o dăruire fantastică pentru tot ceea ce fac ,,construiesc pas cu pas ”momente și rezultate pentru bucuria și mândria tuturor”, spun reprezentanții clubului la care sunt legitimați cei doi dansatori medaliați.

”Locul 3 la German Open Champioships este un loc la care nu visam, este prima finală a Clubului nostru, Vibe, este primul podium la această competiție de nivel MONDIAL. Este prima finală și primul podium al unui club din Buzău! Am scris istorie și va rămâne așa pentru totdeauna, asta nu va putea schimba nimeni. Tudor și Daria rămân prima pereche a județului Buzău finalistă și cu primul podium obținut la una din cele mai mari competiții ale lumii! ’’ – au declarat antrenorii Alexandra Darie și Alin Ion.

De la Buzău au participat și Eduard Rusu și Alessia Cristea, care la categoria Junior II Standard. Perechea a reușit clasarea în OPTIMILE competiției dintr-un număr de 78 de perechi participante.

”Au fost clipe de bucurie intense, de lacrimi și de emoții foarte mari. Viața unui sportiv nu este deloc simplă, comodă sau ușoară, dar tocmai aceste renunțări și provocările permanente deschid oportunități nebănuite. Felicitări din toată inima sportivi, antrenori, părinți!  Mult succes mai departe”, este mesajul antrenorilor.

German Open Championschips 2022 a fost o competiție foarte dură. Timp de cinci zile de concurs și aproape 6.000 de sportivi participanți din 51 de țări de pe 5 continente.

”Anul acesta, după 2 ani de pauză impusă de pandemie s-a desfășurat ediția cu numărul 34. Cele mai bune perechi din lume vin la Stuttgart pentru a concura cu dorința și în speranța obținerii celei mai bune clasări. Este competiția cea mai importantă din an, cea care are însemnătate majoră la nivel mondial. German Open reprezintă un ,,maraton’’ de competiții, desfășurat în perioada 9 – 13 august 2022, în paralel în sălile de concurs de la Liederhale – Stuttgart, 49 de categorii de dans sportiv, aproape 6.000 de sportivi participanți din 51 de țări de pe 5 continente”, spun reprezentanții clubului.