Actualitate

MICROBUZELE ȘCOLARE, TRASE PE DREAPTA! Ce nereguli au descoperit oamenii legii

Ample controale la transportatorii de elevi derulate vineri de polițiști. Dimineață,  în intervalele orare 07:00-09:00 dar și la prânz între orele 11:30-13:30 polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, împreună cu polițiști locali, au tras pe dreapta șoferii care transportau elevi dar și pe cei ai mijloacelor de transport în comun, în care se puteau afla școlari. Oamenii legii au vrut să se asigure că sunt respectate normele sanitare și că elevii sunt în siguranță pe drumul spre școală, și la întoarcere spre casă.

“ Cei peste 70 de polițiști și polițiști locali au organizat acțiuni pe raza județului pe linia  verificării modului de respectare a normelor sanitare instituite pentru prevenirea infectării cu SARS-COV 2, dar și în vederea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane. Astfel, au fost oprite în trafic și controlate aproximativ 60 de mijloace de transport dedicat exclusiv deplasării elevilor și peste 50 de mijloace de transport in comun.  Au fost consiliați atât șoferii mașinilor, cât și pasagerii școlari care fie se deplasau către unitățile de învățământ, fie reveneau acasă.”.

Au fost însă descoperite și nereguli, cum ar fi șoferi care nu purtau mască de protecție.

“În cadrul acțiunilor au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, din care 10 pentru nerespectarea normelor sanitare. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 4275 lei. Pe timpul acțiunilor nu au fost constatate aspecte care să constituie un risc ridicat asupra siguranței și sănătății elevilor.”

Oamenii legii vin cu o serie de sfaturi pentru părinți și copii, sfaturi demne de luat în seamă mai ales în această perioadă în care respectarea regulilor este esențială.

“Polițiștii recomandă încă o dată părinților, elevilor și personalului care desfășoară transport persoane să nu uite de importanța și necesitatea respectării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 De asemenea, Poliția atenționează părinții să îndrume copiii spre a nu folosi pentru transport vehicule de ocazie. În primul rând nu puteți cunoaște starea tehnică a vehiculului, identitatea și calitatea șoferului, capacitatea acestuia de a conduce pe drumurile publice. În plus, vă expuneți unor pericole asociate care pot avea urmări din cele mai grave.

Utilizați doar mijloace de transport autorizate, microbuze școlare sau vehicule care efectuează curse autorizate și respectați cu strictețe prevederile instiutite  în perioada stării de alertă.”