Actualitate

ALERTĂ LA SECȚIA OJASCA! Zeci de pacienți periculoși, confirmați cu COVID-19

Este alertă la cel mai mare spital de psihiatrie și pentru măsuri de siguranţă din țară. Zeci de pacienți, internați la Secția Ojasca, după ce au sărvârșit fapte penale deosebit de grave pentru care au fost și condamnați, au fost infectați cu SARS-CoV-2.

Secția exterioară a Spitalului de Psihiatrie din Săpoca a devenit, pentru a doua oară de la debutul pandemiei, focar de coronavirus. 32 de persoane au fost confirmate cu COVID-19. Surse medicale ne-au confirmat că ar fi vorba despre trei cadre medicale și 29 de pacienți, toți internați în același pavilion. Deocamdată starea tuturor bolnavilor este una buna, pacienții confirmați fiind asimptomatici. Chiar și așa evaluarea specifică infecției cu SARS-CoV-2 va fi făcută chiar în secția Ojasca, bolnavii fiind persoane aflate sub incidența Codului Penal și nu pot fi internați decât în condiții speciale. Din acest motiv, aceleași surse medicale au explicat pentru sansanews.ro că DSP urmează să facă o solicitare la CNCCI tocmai pentru ca acești bolnavi să fie tratați pentru COVID-19 în secția Ojasca. Acolo vor fi trimiși medici pneumologi pentru a face evaluarea acestor bolnavi.

Cum rezultatele acestor teste au ieșit în cursul serii de vineri, ancheta Direcției de Sănătate Publică este abia la început ceea ce înseamnă că deocamdată nu se știe sursa exactă a infectărilor. Cert este că virusul a fost adus din exterior.

Primul focar de la secția Ojasca a fost declarat la jumătatea lunii iulie, când, inițial, au fost diagnosticate acolo patru persoane. Ulterior focarul s-a extins.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Sunt 56 de cazuri în Ojasca.Si au fost transportați toți in secția Sapoca pentru analize și radiografii.Deci transportăm virusul de colo colo!Nu mai scrieți minciuni!

    • Spitalul e plin de covid,cadre medicale,pacienți, instructori care au soțiile infectate sunt obligați să vină la muncă!Suntem carne de tun!Nu există protocoale,circuite,conducerea spitalului nu dorește decât să nu-și piardă scaunul cald!!!!E revoltător!Asistentele sunt tratate de catre medici ca:prostime,pleavă, mopuri,e strigător la cer!