Actualitate

Micuța pentru a cărei moarte s-au obținut despăgubiri de 1,5 milioane euro. Tragedia a șocat o țară întreagă

Sursa foto observatornews.ro

Criminalul care a șocat o țară întreagă, în toamna anului trecut, când a ucis cu sânge rece o fetiță de 4 ani, fiica concubinei sale, o femeie din Buzău, și apoi i-a incendiat trupul pe un câmp, va trebui să plătească daune uriașe părinților copilei. Magistrații Tribunalului Arad, prima instanță sesizată, l-au condamnat pe criminal la 17 ani şi 4 luni închisoare. Totodată, au dispus ca acesta să plătescă părinților fetiței, ambii buzoieni, daune morale substanțiale. Tatăl fetiței ucise ar urma să primească 500.000 euro, iar mama copilei  1.000.000 euro.

Decizia nu este însă definitivă. De altfel, conform informațiilor de pe portalul Tribunalului Arad, a fost deja atacată cu apel de tânărul de 23 de ani acuzat că a omorât-o pe fetița de 4 ani în timp ce mama acesteia se afla în maternitate.

Pe de altă parte, potrivit avocatului Adrian Cuculis, în continuare tatăl fetiței “își caută dreptatea cu privire la locul unde a fost îngropată fetița lui fiindcă inițial nu-și dăduse acordul ca fata să fie înmormântată în Arad.”

Cazul de la Arad, unde fetița unor tineri din Buzău a fost ucisă de concubinul mamei sale, a șocat întreaga țară. Antonia, copila de doar 4 ani, care  fusese diagnosticată cu autism, a fost omorâtă și apoi incendiată pe un câmp de lângă Arad. Autorul a declarat că a lovit-o într-un acces de furie, pentru că fetița l-ar fi deranjat. Totul s-a întâmplat într-o perioadă în care mama copilei se afla în maternitate, pentru că abia născuse.

Antonia și mama sa locuiau la Arad de aproape un an. Părinții Antoniei, doi tineri din Buzău, s-au despărțit la începutul anului 2020. Atunci, mama copilei a plecat în Franța unde l-a cunoscut pe cel care, după doar un an, avea să îi ia viața propriei fetițe.