Actualitate

Mieii, vânduți la Drăgaică. Va fi amenajat un spațiu de 18.000 de euro

Buzoienii care vor căuta carne proaspătă de miel, direct de la producător, vor fi nevoiți să facă un drum până la Drăgaică și nu în Piața Centrala, cum se întâmpla până acum. Este anunțul societății Piețe Târguri și Oboare care a început amenajarea unui spațiu pentru comercializarea mieilor la intrare în talcioc.

Decizia a fost luată după ce, anul trecut, Piața de Lactate, locul în care obișnuiau să vină crescătorii de oi în perioada sărbătorilor, a fost relocată. Mai exact, producătorii de brânzeturi își desfășoară activitatea acum în spații modulare dotate cu vitrine asistate, în incinta Pieței Centrale.

În aceste condiții, a fost nevoie de găsirea unei soluții pentru comercializarea cărnii de miel astfel că s-a decis achiziționarea a două containere ce vor fi montate la intrarea în talcioc. Cu alte cuvinte, clienții vor fi nevoiți să străbată tot orașul, prin cele mai aglomerate zone, pentru a ajunge la crescătorii care aduc produse proaspete.

Investiția se ridică la 18.000 de euro, iar banii vor fi alocați din bugetul societății. Potrivit Elenei Ivan, directorul Piețe Târguri și Oboare, cele două containere vor îndeplini toate condițiile impuse de DSV pentru comercializarea produselor agroalimentare.

Elena Ivan

După Paște, în containere se vor vinde lactate

Cele două containere vor rămâne la talcioc și după Paște. Acolo vor fi vândute produse lactate pentru că, potrivit directorului Elena Ivan, sunt mai multe cereri din partea producătorilor de brânzeturi care ar vrea să dețină un punct de vânzare în Buzău.

Elena Ivan

Cele două containere ar trebui să fie gata pentru crescătorii de ovine până pe 21 aprilie. Deocamdată, sunt 12 cereri din partea celor care vor să vândă carne de miel proaspătă în perioada Paștelui.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • …trebuia amenajat cu cei 50 mii euro care se vor fitui pentru organizarea meciului de handbal feminin romeinia – greece!… jos tomy boy!…